Klasik kahvelerden bile daha lezzetli oluyor. Nohut kahvesi nasıl yapılır? İşte bilinmeyen püf noktası

Klasik kahvelerden bile daha lezzetli oluyor. Nohut kahvesi nasıl yapılır? İşte bilinmeyen püf noktası
Nohut kahvesi, son dönemde popülerliği artan ve klasik kahve çeşitlerinden farklı bir lezzete sahip olan bir içecek.

Ancak nohut kahvesi nasıl yapılır, bilenlerin sayısı oldukça az. Şimdi sizlerle nohut kahvesi yapmanın bilinmeyen püf noktalarını paylaşacağız.

NOHUT KAHVESİ TARİFİ

Birinci Dünya Savaşı zamanlarında halk yokluk içindeyken ve yurt dışından hiçbir ürün gelmezken, insanların yaratıcılıkları sayesinde ortaya çıkıyor nohut kahvesi. O dönemlerde özellikle Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Işıkeli'de sıkça yapıldığı biliniyor. Tabii namı zamanla Işıkeli'den çıkıp yayılıyor.

images.jpg

Birinci Dünya Savaşı'nın ardından bir süre daha devam ediyor nohut kahvesinin hakimiyeti. Sonra, zamanla yerini yeniden Türk kahvesine bırakıyor.

Ta ki İkinci Dünya Savaşı'na dek...

İkinci Dünya Savaşı patlak verince, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkileri görülüyor elbet. Savaşa girmememize rağmen, temkinli davranılması gerektiğinden yurt dışından ithal edilen ürünler sınırlanıyor, kahve çekirdeği de gelmez olunca nohut yeniden fincanlardaki yerini alıyor.

Ardından 70'li yıllarda, yine ekonomik önlemler söz konusu olduğunda beliriveriyor mutfaklarda nohut kahvesi. Anlayacağınız nohut kahvesinin ortaya çıkış hikayesi işte böyle yokluk zamanlarına dayanıyor genellikle.

NOHUT KAHVESİ TARİFİ

  • İlk olarak bir su bardağı nohudu haşlayın ve kurutmaya bırakın. Kuruyan nohutları kavurduktan sonra değirmenden çekip ya da bir kahvecide çektirip toz haline getirin.
  • Nohuttan kahve hazır. Pişirme şekli ise Türk kahvesiyle aynı.

    Afiyet olsun...

Nohut kahvesi demlendikten sonra, fincanlara alınarak servis edilebilir. İsteğe göre üzerine tarçın veya kakao serperek farklı tatlar elde edebilirsiniz. Nohut kahvesi, klasik kahvelerden bile daha lezzetli olmasıyla dikkat çekiyor. Denemenizi tavsiye ederim.

Kaynak: Yasemin.com

Kaynak:BBN