KONYA HABER
Konya
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,0864 %0,52
47,8021 %0,58
4.472,77 % 0,82
Ara
BBN Haber Yaşam Klasik kahvelerden bile daha lezzetli oluyor. Nohut kahvesi nasıl yapılır? İşte bilinmeyen püf noktası

Klasik kahvelerden bile daha lezzetli oluyor. Nohut kahvesi nasıl yapılır? İşte bilinmeyen püf noktası

Nohut kahvesi, son dönemde popülerliği artan ve klasik kahve çeşitlerinden farklı bir lezzete sahip olan bir içecek.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Ancak nohut kahvesi nasıl yapılır, bilenlerin sayısı oldukça az. Şimdi sizlerle nohut kahvesi yapmanın bilinmeyen püf noktalarını paylaşacağız.

NOHUT KAHVESİ TARİFİ

Birinci Dünya Savaşı zamanlarında halk yokluk içindeyken ve yurt dışından hiçbir ürün gelmezken, insanların yaratıcılıkları sayesinde ortaya çıkıyor nohut kahvesi. O dönemlerde özellikle Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Işıkeli'de sıkça yapıldığı biliniyor. Tabii namı zamanla Işıkeli'den çıkıp yayılıyor.

images.jpg

Birinci Dünya Savaşı'nın ardından bir süre daha devam ediyor nohut kahvesinin hakimiyeti. Sonra, zamanla yerini yeniden Türk kahvesine bırakıyor.

Ta ki İkinci Dünya Savaşı'na dek...

İkinci Dünya Savaşı patlak verince, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkileri görülüyor elbet. Savaşa girmememize rağmen, temkinli davranılması gerektiğinden yurt dışından ithal edilen ürünler sınırlanıyor, kahve çekirdeği de gelmez olunca nohut yeniden fincanlardaki yerini alıyor.

Ardından 70'li yıllarda, yine ekonomik önlemler söz konusu olduğunda beliriveriyor mutfaklarda nohut kahvesi. Anlayacağınız nohut kahvesinin ortaya çıkış hikayesi işte böyle yokluk zamanlarına dayanıyor genellikle.

NOHUT KAHVESİ TARİFİ

  • İlk olarak bir su bardağı nohudu haşlayın ve kurutmaya bırakın. Kuruyan nohutları kavurduktan sonra değirmenden çekip ya da bir kahvecide çektirip toz haline getirin.
  • Nohuttan kahve hazır. Pişirme şekli ise Türk kahvesiyle aynı.

    Afiyet olsun...

Nohut kahvesi demlendikten sonra, fincanlara alınarak servis edilebilir. İsteğe göre üzerine tarçın veya kakao serperek farklı tatlar elde edebilirsiniz. Nohut kahvesi, klasik kahvelerden bile daha lezzetli olmasıyla dikkat çekiyor. Denemenizi tavsiye ederim.

Kaynak: Yasemin.com