Yayınlanma:
Klasik poğaça tariflerinden çok daha farklı. Kıyır kıyır oluyor! Kurabiye tadında poğaçanın püf noktası
Bu püf noktalarını dikkate alarak hazırladığınız poğaçalarınız, klasik tariflerden çok daha farklı bir lezzete sahip olacak.
Bu tarifte kullanacağınız malzemeler oldukça basit ve her evde bulunabilecek türden. Ancak püf noktaları doğru uyguladığınızda ortaya harika bir lezzet çıkacak. İşte kıyır kıyır poğaçaların sırları:
Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım demet ince kıyılmış dereotu
- 1 adet yumurta
- Aldığı kadar un (yaklaşık 2.5-3 su bardağı)
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
TARİF
- İlk olarak poğaçamızın hamurunuz hazırlayalım. Bir kabın içine malzemelerin tamamını koyup yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurun sertliğini ayarlayalım. Unu kontrollü ilave etmenizi tavsiye ederiz. Hamurunuzun kıvamı sert olursa poğaçalarınız da sert olabilir.
- Poğaçalarımızı şekillendirelim. Fotoğrafta görüldüğü gibi hamuru iyice yoğurduktan sonra minik bezeler yapıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
- Verilen ölçülere göre yaklaşık 11 tane poğaça elde edebilirsiniz. Eğer poğaçalarınızı daha küçük yaparsanız 15-16 adet poğaça elde edebilirsiniz. Fırına sürmeden önce bir süre hamuru dinlendirmenizi öneririm.
- Poğaçalarımızı fırına sürelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Kaynak: nefisyemektarifleri.com, youtube.com
Kaynak:BBN
Yaşam