KONYA HABER
Konya
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,1793 %0,26
48,0645 %0,46
4.719,10 % 0,58
Ara
BBN Haber Yaşam Klasik poğaça tariflerinden çok daha farklı. Kıyır kıyır oluyor! Kurabiye tadında poğaçanın püf noktası

Klasik poğaça tariflerinden çok daha farklı. Kıyır kıyır oluyor! Kurabiye tadında poğaçanın püf noktası

Bu püf noktalarını dikkate alarak hazırladığınız poğaçalarınız, klasik tariflerden çok daha farklı bir lezzete sahip olacak.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Bu tarifte kullanacağınız malzemeler oldukça basit ve her evde bulunabilecek türden. Ancak püf noktaları doğru uyguladığınızda ortaya harika bir lezzet çıkacak. İşte kıyır kıyır poğaçaların sırları:

Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım demet ince kıyılmış dereotu
  • 1 adet yumurta
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 2.5-3 su bardağı)

maxresdefault-002.jpg

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı

TARİF

  1. İlk olarak poğaçamızın hamurunuz hazırlayalım. Bir kabın içine malzemelerin tamamını koyup yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim.
  2. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurun sertliğini ayarlayalım. Unu kontrollü ilave etmenizi tavsiye ederiz. Hamurunuzun kıvamı sert olursa poğaçalarınız da sert olabilir.
  3. Poğaçalarımızı şekillendirelim. Fotoğrafta görüldüğü gibi hamuru iyice yoğurduktan sonra minik bezeler yapıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
  4. Verilen ölçülere göre yaklaşık 11 tane poğaça elde edebilirsiniz. Eğer poğaçalarınızı daha küçük yaparsanız 15-16 adet poğaça elde edebilirsiniz. Fırına sürmeden önce bir süre hamuru dinlendirmenizi öneririm.
  5. Poğaçalarımızı fırına sürelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Kaynak: nefisyemektarifleri.com, youtube.com