KONYA HABER
Konya
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3624 %0,44
48,5512 %0,70
4.845,64 % 0,36
Ara
BBN Haber Yaşam Köfte harcına birazcık ekleyin köfteler puf puf kabarıyor ve asla pişince sönme oluşmuyor

Köfte harcına birazcık ekleyin köfteler puf puf kabarıyor ve asla pişince sönme oluşmuyor

Lezzetli köfte pişirmek için aklınızda bulunması gereken lezzet tüyosu

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

Köfte harcına biraz irmik eklemek, köftelerinizi puf puf kabarmasını sağlayacak ve pişince sönme oluşmayacaktır. Bu yöntemle ekmek ya da galeta unu bulunmadığında bile lezzetli köfteler yapabilirsiniz. İrmikle yapılan köfteler, hem pratik hem de lezzetli bir alternatif sunar. İrmikle yapılan köftelerin kabarıp, yumuşak bir dokuya sahip olması, onları eşsiz kılar. Bu nedenle, köfte yaparken irmiği denemek oldukça faydalı olacaktır. Hem pratik hem de lezzetli olan bu yöntemle, irmikle harika köfteler yapabilirsiniz.

Köfte tariflerinde yer alan galeta unu veya ekmek içi, evde her zaman bulunmayabiliyor.

Köftenin lezzetsiz olacağını düşünmeyin, aksine daha muhteşem hale getirecek muadil bir malzemesi var.

Harcına ekleyeceğiniz bir tutam irmik, lezzetini kat ve kat arttıracak.

İşte irmikli köfte tarifi...

Malzemeler:

500 g orta yağlı dana kıyması,

1 yumurta,

1 adet soğan,

1 diş sarımsak,

3 yemek kaşığı irmik,

1 çay kaşığı karabiber,

1 çay kaşığı kimyon,

maxresdefault.jpg

Tuz

Yapılışı:

Soğanı ve sarımsağı rendeleyin,

Derin bir kapta kıyma, rendelenmiş soğan ve sarımsak, yumurta, irmik, karabiber, kimyon ve tuzu iyice özleşene kadar yoğurun,

İstediğiniz boyda ve şekilde köfteler yapın,

Sıvı yağı geniş bir tavada kızdırın,

Köfteleri kızgın yağa koyup arkalı önlü kızartın.

Kaynak: Ensonhaber.com