Konya mutfağının en sevilen lezzeti. Etli ekmek fırında nasıl yapılır? Aynı restoran usulü oluyor
Etli ekmek fırından çıktığında mis gibi kokusuyla sizi cezbedecek, lezzetiyle damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacak. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu tarif, aileniz ve misafirleriniz tarafından büyük beğeni toplayacak. Deneyerek siz de geleneksel Konya mutfağının eşsiz lezzetini sofralarınıza taşıyabilirsiniz.
Konya mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan etli ekmek, özellikle fırında yapıldığında enfes bir lezzete dönüşüyor. Geleneksel tariflere sadık kalarak, aynı restoran usulü lezzeti evinize taşımak mümkün. İşte etli ekmek fırında nasıl yapılır, detaylarıyla birlikte sizlerle.
KONYA ETLİ EKMEK TARİFİ
Malzeme listesi
Hamuru İçin;
- 1 kilogram un
- 1 tane yaş maya
- Ilık su
- Tuz
İç Malzemesi İçin;
- 300 gram orta yağlı kıyma
- 3 tane kuru soğan
- 5 tane sivri biber
- 3 tane domates
- 1 tane kapya biber
- Tuz
KONYA ETLİ EKMEK NASIL YAPILIR?
Öncelikle yumuşak bir hamur yoğurup, üzerini örtüp mayalanması için bekletiyoruz.
O arada içini hazırlayalım. Sebzeleri soyup, parçalara bölüp rondodan geçiriyoruz.
Kıymaya ekleyip, tuzunu da atıp hepsini iyice karıştırıyoruz.
Mayalanmış olan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp, üzerlerini nemli bir bezle örtüyoruz.
10-15 dakika daha bu şekilde bezelerin kendine gelmesi için bekletiyoruz. Bu şekilde daha kolay açılıp uzuyor????
Her bezeyi uzunlamasına 20-25 cm merdane ile açıp, iç harcını çok da kenarlarından taşırmadan yayıyoruz.
İki ucundan iki elimizin parmaklarıyla yapıştırıp uzatarak, fırın tepsisine alıyoruz. Tepsinizin büyüklüğüne göre, iki ya da üç tanesini yan yana koyabilirsiniz.
230 derecelik önceden ısıtılmış fırında, kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Yaklaşık 10 dakikada pişiyor.
Kaynak: youtube.com, nefisyemektarifleri.com
Kaynak:BBN