KONYA HABER
Konya
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3389 %0,23
48,7634 %0,44
4.833,85 % -0,48
Ara
BBN Haber Yaşam Konya mutfağının en sevilen lezzeti. Etli ekmek fırında nasıl yapılır? Aynı restoran usulü oluyor

Konya mutfağının en sevilen lezzeti. Etli ekmek fırında nasıl yapılır? Aynı restoran usulü oluyor

Evde restoran usulü Konya etli ekmek tarifi ve püf noktaları

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Etli ekmek fırından çıktığında mis gibi kokusuyla sizi cezbedecek, lezzetiyle damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacak. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu tarif, aileniz ve misafirleriniz tarafından büyük beğeni toplayacak. Deneyerek siz de geleneksel Konya mutfağının eşsiz lezzetini sofralarınıza taşıyabilirsiniz.

Konya mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan etli ekmek, özellikle fırında yapıldığında enfes bir lezzete dönüşüyor. Geleneksel tariflere sadık kalarak, aynı restoran usulü lezzeti evinize taşımak mümkün. İşte etli ekmek fırında nasıl yapılır, detaylarıyla birlikte sizlerle.

KONYA ETLİ EKMEK TARİFİ

Malzeme listesi

Hamuru İçin;

  • 1 kilogram un
  • 1 tane yaş maya
  • Ilık su
  • Tuz

nyt-up-2250189-recipe-2020-05-10-20-56-36.jpg

İç Malzemesi İçin;

  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 3 tane kuru soğan
  • 5 tane sivri biber
  • 3 tane domates
  • 1 tane kapya biber
  • Tuz

KONYA ETLİ EKMEK NASIL YAPILIR?

Öncelikle yumuşak bir hamur yoğurup, üzerini örtüp mayalanması için bekletiyoruz.
O arada içini hazırlayalım. Sebzeleri soyup, parçalara bölüp rondodan geçiriyoruz.
Kıymaya ekleyip, tuzunu da atıp hepsini iyice karıştırıyoruz.
Mayalanmış olan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp, üzerlerini nemli bir bezle örtüyoruz.
10-15 dakika daha bu şekilde bezelerin kendine gelmesi için bekletiyoruz. Bu şekilde daha kolay açılıp uzuyor????
Her bezeyi uzunlamasına 20-25 cm merdane ile açıp, iç harcını çok da kenarlarından taşırmadan yayıyoruz.
İki ucundan iki elimizin parmaklarıyla yapıştırıp uzatarak, fırın tepsisine alıyoruz. Tepsinizin büyüklüğüne göre, iki ya da üç tanesini yan yana koyabilirsiniz.
230 derecelik önceden ısıtılmış fırında, kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Yaklaşık 10 dakikada pişiyor.

Kaynak: youtube.com, nefisyemektarifleri.com