Konya'da sokak lezzetlerine yeni bir soluk getiren İsa Danışan, dövme kavurma ile vatandaşların damak tadını şenlendiriyor. Dövme kavurma ile ilgili lezzet sırrını paylaşan işletmecisi Danışan, "İçerisinde lezzet var. Etin en iyi halini seçiyoruz ve sinirlerinden döverek ayırıyoruz.

Çelik zırh ile ince ince dövdüğümüz et ağızlarda eriyen bir lezzete dönüşüyor. Dövme kavurma lezzetini deneyimlemek isteyen tüm kardeşlerimizi Kunduracılar Tramvay durağı karşısına bekliyoruz. İşletmemiz akşam 18:30'dan gece 23:30'a kadar açık. Bu lezzeti herkese tavsiye ediyoruz" dedi.

DÖVME KAVURMA NEDİR?
Etler kuşbaşı doğranır içerisindeki sinirleri yok etmek adına önce çelik zırhla iyi bir dövülür. Suda kaynatılır sonra iyice haşlanır ve suyu süzülür. Başka bir tencerede et yağları iyice kızdırılır. Haşlanan etlere bolca tuz eklenerek on-on beş dakika daha bu yağ ile birlikte pişirilir. Soğuduktan sonra büyük tencere veya küplerde saklanır.