KONYA HABER
Konya
Açık
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,2454 %0,23
48,8188 %0,44
9.197,21 % 0,75
Ara
BBN Haber Yaşam Konya sokak lezzetlerine bir yenisi daha eklendi: Dövme kavurma

Konya sokak lezzetlerine bir yenisi daha eklendi: Dövme kavurma

Konya'da faaliyet gösteren ve akşamları satış yapan sokak lezzetçisi yeni ürününü tanıttı. Dövme kavurma ilgi görüyor

KAYNAK: Cihad Alpan
Okunma Süresi: 1 dk

Konya'da sokak lezzetlerine yeni bir soluk getiren İsa Danışan, dövme kavurma ile vatandaşların damak tadını şenlendiriyor. Dövme kavurma ile ilgili lezzet sırrını paylaşan işletmecisi Danışan, "İçerisinde lezzet var. Etin en iyi halini seçiyoruz ve sinirlerinden döverek ayırıyoruz. 

Çelik zırh ile ince ince dövdüğümüz et ağızlarda eriyen bir lezzete dönüşüyor. Dövme kavurma lezzetini deneyimlemek isteyen tüm kardeşlerimizi Kunduracılar Tramvay durağı karşısına bekliyoruz. İşletmemiz akşam 18:30'dan gece 23:30'a kadar açık. Bu lezzeti herkese tavsiye ediyoruz" dedi. 

DÖVME KAVURMA NEDİR?

Etler kuşbaşı doğranır içerisindeki sinirleri yok etmek adına önce çelik zırhla iyi bir dövülür. Suda kaynatılır sonra iyice haşlanır ve suyu süzülür. Başka bir tencerede et yağları iyice kızdırılır. Haşlanan etlere bolca tuz eklenerek on-on beş dakika daha bu yağ ile birlikte pişirilir. Soğuduktan sonra büyük tencere veya küplerde saklanır.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *