Konya usulü bulgur pilavı nasıl yapılır? Bulgur pilavının lezzet tüyosu...

Konya usulü bulgur pilavı nasıl yapılır? Bulgur pilavının lezzet tüyosu...

Konya usulü bulgur pilavı son dönemin en çok sevilen tariflerinden biri oldu. Peki,Konya usulü bulgur pilavı nasıl yapılır?

Bulgur pilavı, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biridir. Bulgur, buğdayın öğütülmesiyle elde edilen bir tahıl türüdür ve pilav yapımında sıklıkla kullanılır. Bulgur pilavı, genellikle soğan, domates, biber ve baharatlarla birlikte pişirilir ve et ya da sebze yemekleriyle birlikte servis edilir. Bulgur pilavı, sağlıklı bir beslenme için önemli bir kaynak olan lif açısından zengin bir gıdadır ve aynı zamanda doyurucu bir öğün alternatifi olarak da tercih edilebilir.

Konya usulü bulgur pilavı ise klasik bulgur pilavlarından çok daha farklıdır. İşte Konya usulü etli bulgur pilavı tarifi

Malzemeler

  • 2 su bardağı iri pilavlık bulgur
  • 30 gr tereyağı
  • 500 gr parça kuzu eti
  • 1 kırmızı soğan
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • 1 sivri biber
  • 3 orta boy domates
  • 4 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

TARİF

  1. Tereyağı ve kuzu etini tencereye alıp orta ateşte 5 dakika kavurun. Soğanı piyazlık doğrayıp ete ilave edin.
  2. Renkli biberleri de iri parçalar şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin. Küp doğranmış domatesleri ilave edin ve 10 dakika pişirin.
  3. Bulguru yıkayın ve tencereye alın. Tuz, karabiber ve sıcak suyu ekleyin. Bulgur suyu çekene kadar kısık ateşte pişirin. 10 dakika demlendirip servis yapın. Afiyet olsun.