Konya usulü lahana sarmasının püf noktaları; Sarmada dağılma oluşmuyor

Konya usulü lahana sarmasının püf noktaları; Sarmada dağılma oluşmuyor
Lahana sarmasının dikkat çeken püf noktaları; Sarma bu tarifle çok daha lezzetli oluyor

Konya mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan lahana sarması, özellikle kış aylarında sıkça tüketilen bir yemektir. Ancak sarmayı yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır. Bu püf noktalarına dikkat edildiğinde sarma hem lezzetli hem de dağılmadan pişirilebilir.

İşte Konya usulü lahana sarmasının püf noktaları:

MALZEMELER


1 adet orta boy lahana
6 su bardağı sıcak su
İç harcı için:
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı bulgur
200 gram kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 adet büyük boy domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/4 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

sddefault.jpg

Sosu için:


3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
1/2 çay kaşığı tuz


TARİF


Lahanayı kare kare kesin.
Kaynayan tuzlu suyun içine atarak yaklaşık beş dakika kaynatın. Süzgeçte fazla suyunu süzdürdüğünüz lahana yaprakları artık sarılmak için hazır.
Kıymalı harç için, bütün malzemeleri bir araya getirin ve güzelce yoğurun.
Bu noktada daha yumuşak bir iç olmasını isterseniz içine 2-3 yemek kaşığı su ilave edebilirsiniz.
Yaprağın içine harcı alıp sıkı sıkı sarın. Tüm yaprakları bu şekilde sarın. Tencerenizin zeminini kullanmadığınız lahana yaprakları ile kaplayın ki lahananız dibi tutmasın.
Sarmış olduğunuz tüm lahanaları sırt sırta dizin. Ayrı bir sos tenceresinde 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile bir yemek kaşığı salçayı kavurun. Bir miktar su ile açın ,içine tuz ve çay kaşığının ucuyla şeker ekleyin ve lahanaların üzerine dökün.
Kapağını kapatarak kısık ateşte sarmalarınızı pişirin.

Konya usulü lahana sarmasını yaparken bu püf noktalarına dikkat ederek lezzetli ve dağılmayan bir sarma elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak:BBN