KONYA HABER
Konya
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2421 %0,44
48,3440 %0,72
4.756,89 % 1,39
Ara
BBN Haber Yazarlar Konya usulü lahana sarmasının püf noktaları; Sarmada dağılma oluşmuyor

Konya usulü lahana sarmasının püf noktaları; Sarmada dağılma oluşmuyor

Lahana sarmasının dikkat çeken püf noktaları; Sarma bu tarifle çok daha lezzetli oluyor

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Konya mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan lahana sarması, özellikle kış aylarında sıkça tüketilen bir yemektir. Ancak sarmayı yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır. Bu püf noktalarına dikkat edildiğinde sarma hem lezzetli hem de dağılmadan pişirilebilir.

İşte Konya usulü lahana sarmasının püf noktaları:

MALZEMELER


1 adet orta boy lahana
6 su bardağı sıcak su
İç harcı için:
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı bulgur
200 gram kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 adet büyük boy domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/4 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Sosu için:


3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
1/2 çay kaşığı tuz


TARİF


Lahanayı kare kare kesin.
Kaynayan tuzlu suyun içine atarak yaklaşık beş dakika kaynatın. Süzgeçte fazla suyunu süzdürdüğünüz lahana yaprakları artık sarılmak için hazır.
Kıymalı harç için, bütün malzemeleri bir araya getirin ve güzelce yoğurun.
Bu noktada daha yumuşak bir iç olmasını isterseniz içine 2-3 yemek kaşığı su ilave edebilirsiniz.
Yaprağın içine harcı alıp sıkı sıkı sarın. Tüm yaprakları bu şekilde sarın. Tencerenizin zeminini kullanmadığınız lahana yaprakları ile kaplayın ki lahananız dibi tutmasın.
Sarmış olduğunuz tüm lahanaları sırt sırta dizin. Ayrı bir sos tenceresinde 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile bir yemek kaşığı salçayı kavurun. Bir miktar su ile açın ,içine tuz ve çay kaşığının ucuyla şeker ekleyin ve lahanaların üzerine dökün.
Kapağını kapatarak kısık ateşte sarmalarınızı pişirin.

Konya usulü lahana sarmasını yaparken bu püf noktalarına dikkat ederek lezzetli ve dağılmayan bir sarma elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!