KONYA HABER
Konya
Az bulutlu
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3005 %0,25
48,5818 %0,45
4.886,39 % 0,84
Ara
BBN Haber Yaşam Konya'da hasat zamanı özenle toplanıyor. Kurusu çok daha faydalı ve lezzetli oluyormuş

Konya'da hasat zamanı özenle toplanıyor. Kurusu çok daha faydalı ve lezzetli oluyormuş

Bamya hasat sonrasında özenle kurutuluyor ve Konya mutfağından eksik olmuyor. Peki bamya nasıl hazırlanır?

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Hasat sonrası bamyanın özenle toplanması, kurutulması ve saklanması, bu sebzenin faydalarından tam anlamıyla yararlanmak için oldukça önemlidir. Kuru bamya, taze bamya ile kıyaslandığında daha yoğun bir lezzete sahip olup, besin değerini de koruyarak daha uzun süre saklanabilir.

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMEZ

Kuru bamya, sağlık açısından birçok fayda sağlar. Bamya, lif bakımından zengin bir sebzedir ve sindirim sistemine yardımcı olabilir. Aynı zamanda düşük kalorili bir besindir ve kilo kontrolüne yardımcı olabilir. Bamya ayrıca vücuda enerji verir ve kan şekerini dengelemeye yardımcı olabilir. Ayrıca, bamya içerdiği antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirebilir. Bu nedenle kuru bamya tüketmek, vücut için oldukça faydalı olabilir.

Kuru bamya tarifi ise oldukça basittir.

maxresdefault-005.jpg

Zeytinyağlı Kuru Bamya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 dizgi kuru bamya
  • 1 büyük boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 orta boy domates
  • Yarım çay bardağından az zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım limon

TARİFİ

  1. Kuru bamyayı bir gece önceden sıcak suyla dolu bir kapta ıslatınız. Dilerseniz pişireceğiniz gün kuru bamyaları kaynatabilirsiniz.
  2. Kaynarken salya bırakmaması için kullanılmış limon kabuklarını içine atınız.
  3. Tencereyi zeytinyağı, soğanı ve sarımsağı atıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  4. Kabuğunu soyup küp küp doğradığımız domatesleri ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Salçaları ekleyip yağda kavuruyoruz.
  6. Bamyaları ilave edip tencerede karıştırıyoruz.
  7. Üstünü kapatacak şekilde sıcak su ilave edip tuz, karabiber ve limonu ekliyoruz.
  8. 30 dakika pişirdikten sonra servis edebilirsiniz, Afiyet olsun.

Kaynak: nefisyemektarifleri.com