KONYA HABER
Konya
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3197 %0,23
48,8110 %0,44
4.909,85 % 0,51
Ara
BBN Haber Yaşam Konya'da çokça üretiliyor. Değerini ise bilen kişi sayısı çok az. 1 tanesi bile vücut dostu

Konya'da çokça üretiliyor. Değerini ise bilen kişi sayısı çok az. 1 tanesi bile vücut dostu

Konya'nın bereketli topraklarından çıkan bu değerli bitkinin sağlık açısından sunduğu faydaları keşfetmek ve günlük beslenme alışkanlıklarımıza dahil etmek, sağlıklı bir yaşam için önemli adımlardan biridir.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

Yer elmasının tüketimini arttırmak ve bilinçli bir şekilde kullanmak, hem bireysel sağlığımız hem de toplum sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır.

Konya, Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden biri olarak bilinir. Bu bölgede, yerel halk tarafından sıklıkla üretilen ve tüketilen bir bitki olan yer elması, sağlık açısından oldukça değerli bir besin kaynağıdır. Ancak ne yazık ki, bu değerli bitkinin faydaları hakkında yeterince bilgi sahibi olan kişi sayısı oldukça azdır.

Yer elması, içeriğinde bulunan yüksek lif oranı ile sindirim sistemine olumlu etkiler sağlarken, düşük glisemik indeksi sayesinde kan şekerini dengeleyici özelliklere sahiptir. Aynı zamanda prebiyotik özelliği sayesinde bağırsak sağlığını destekler ve vücut için dostu bir besin olarak kabul edilir.

Özellikle diyabet hastaları ve kilo kontrolü yapmak isteyen bireyler için önemli bir alternatif olan yer elması, aynı zamanda içeriğinde bulunan potasyum, demir, magnezyum gibi minerallerle de vücut için gerekli olan besin öğelerini sağlar.

Yer elması, papatyagiller ailesinden, ayçiçeğigiller cinsinden, yenilebilir köksapları yumru durumunda olan bir bitki. Köksaplarının yemeği ve salatası yapılabildiği gibi meyve olarak da tüketilebilir. Turpa benzer bir dokusu ve tatlımsı bir tadı vardır