KONYA HABER
Konya
Parçalı bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3152 %0,24
48,6900 %0,44
4.836,38 % -0,42
Ara
BBN Haber Yaşam Konya'da ev hanımları eti böyle kavuruyor ve ette asla kuruma olmuyor

Konya'da ev hanımları eti böyle kavuruyor ve ette asla kuruma olmuyor

Konya mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan kavrulmuş et, evde kolayca hazırlanabilen ve herkesin beğenisini kazanan bir yemek olarak öne çıkıyor.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

Konya'da ev hanımları yıllardır geleneksel yöntemlerle eti mükemmel bir şekilde kavurmayı başarıyorlar. Bu yöntem sayesinde ette asla kuruma olmuyor ve lezzeti daima korunuyor. Konya mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kavrulmuş et, özellikle misafirler için sıkça tercih edilen bir yemek olarak biliniyor.

KONYA USULÜ ET KAVURMANIN TARİFİ

Malzemeler:


- 500 gram dana eti
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon

Yapılışı:

maxresdefault-005.jpg

1. Dana etini kuşbaşı şeklinde doğrayın.
2. Bir tencerede tereyağını eritin ve doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşene kadar kavurun.
3. Soğanların üzerine etleri ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
4. Ardından ince doğranmış sarımsakları ekleyin ve karıştırarak kavurmaya devam edin.
5. Etler suyunu çektikten sonra tuz, karabiber, pul biber ve kimyon ekleyerek karıştırın.
6. Etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.

Et kavurmanız servise hazır! Yanında pilav veya bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!