Konya'da hasat zamanı özenle toplanıyor. Kurusu çok daha faydalı ve lezzetli oluyormuş
Hasat sonrası bamyanın özenle toplanması, kurutulması ve saklanması, bu sebzenin faydalarından tam anlamıyla yararlanmak için oldukça önemlidir. Kuru bamya, taze bamya ile kıyaslandığında daha yoğun bir lezzete sahip olup, besin değerini de koruyarak daha uzun süre saklanabilir.
FAYDALARI SAYMAKLA BİTMEZ
Kuru bamya, sağlık açısından birçok fayda sağlar. Bamya, lif bakımından zengin bir sebzedir ve sindirim sistemine yardımcı olabilir. Aynı zamanda düşük kalorili bir besindir ve kilo kontrolüne yardımcı olabilir. Bamya ayrıca vücuda enerji verir ve kan şekerini dengelemeye yardımcı olabilir. Ayrıca, bamya içerdiği antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirebilir. Bu nedenle kuru bamya tüketmek, vücut için oldukça faydalı olabilir.
Kuru bamya tarifi ise oldukça basittir.
Zeytinyağlı Kuru Bamya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1, 5 dizgi kuru bamya
- 1 büyük boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 orta boy domates
- Yarım çay bardağından az zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Yarım limon
TARİFİ
- Kuru bamyayı bir gece önceden sıcak suyla dolu bir kapta ıslatınız. Dilerseniz pişireceğiniz gün kuru bamyaları kaynatabilirsiniz.
- Kaynarken salya bırakmaması için kullanılmış limon kabuklarını içine atınız.
- Tencereyi zeytinyağı, soğanı ve sarımsağı atıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Kabuğunu soyup küp küp doğradığımız domatesleri ekleyip karıştırıyoruz.
- Salçaları ekleyip yağda kavuruyoruz.
- Bamyaları ilave edip tencerede karıştırıyoruz.
- Üstünü kapatacak şekilde sıcak su ilave edip tuz, karabiber ve limonu ekliyoruz.
- 30 dakika pişirdikten sonra servis edebilirsiniz, Afiyet olsun.
Kaynak: nefisyemektarifleri.com
Kaynak:BBN