KONYA HABER
Konya
Parçalı az bulutlu
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,0350 %0,80
48,0991 %0,90
4.443,92 % 1,11
Ara
BBN Haber Yaşam Konya'daki balık tezgahlarında canavarlar var: Gölgesi bile korkunç

Konya'daki balık tezgahlarında canavarlar var: Gölgesi bile korkunç

Konya’da yaz günlerinde balığa rağbet çok az. Bugünlerde en fazla dikkat çeken ürünler ise görünüşleri ile ürkütücü olan iskorpit ve fener balığı

KAYNAK: Olcay Kurt
Okunma Süresi: 2 dk

Denizlerde av yasağının sona ermesi için geri sayım başlarken, yasaklı dönemin son günlerinde Konya Balık Hali’nde yerli tatlı su balıklarının yanı sıra denizlerden gelen olta avı balık ürünleri bulunuyor. Özellikle görünümleri biraz ürkütücü hatta korkutucu olsa da lezzetleriyle balık ustalarının vazgeçilmezleri olan Fener Balığı ve İskorpit Konya’da bugünlerde balıkçı tezgahlarını süslüyor.

ORGANİK TAVUK ETİ TADINDA
Görüntüleri nedeniyle “Denizin Canavaraları” olarak adlandırılan balıklardan Fener Balığı; organik tavuk etini andıran lezzetli etiyle Fener Kavurma ve Fener Şiş ve çorba gibi lezzetlerle sofralara ulaşıyor. Yağlı bir balık olmadığı için Fener Balığı unlanarak tavada tercih edilse de ızgaraya uygun değildir. 
Omega 3 zengini Fener Balığı; kalp damar dostu olarak biliniyor ve kolesterolü adeta temizliyor. Aynı zamanda da çocukların beyin gelişimine büyük katkı sağlıyor. 

GÖRÜNÜŞÜ BAŞKA LEZZETİ BAMBAŞKA
Dış görünüşü ve zehirli dikenleri nedeniyle pek rağbet görmeyen iskorpit (çarpan) balığı da lezzeti ve faydaları ile dikkat çekiyor. Görünüşü ile korkutan dışı zehirli balık, bir kez tadanlar için ise vazgeçilmez oluyor. İskorpit balığı, doğru bir şekilde temizlendikten sonra yenilebilir bir hale gelir. Özellikle çorba, yahni ve buğulama yapımında sık sık kullanılır. Balığın çorbası genelde epilepsi hastalarına tavsiye ediliyor.

KONYA’DA BALIK FİYATLARI
Konya Balık Hali’nde bugünlerde iskorpit (200 TL), sardalya (200 TL), mezgit (200 TL), fener balığı (150 TL), yayın balığı (150 TL), sazan (150 TL), alabalık (250 TL), somon (300 TL), çipura (375 TL) ve levrek (400 TL) gibi çeşitler bulunuyor. Yine halde taze kalamar ve karides de bulunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *