KONYA HABER
Konya
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3652 %0,29
48,5090 %0,48
4.845,68 % 0,00
Ara
BBN Haber Yaşam Konya'daki köylüler kuru fasulyeyi böyle pişiriyor ve kuru fasulye asla kabuklanmıyor. İşte pişirme sırrı

Konya'daki köylüler kuru fasulyeyi böyle pişiriyor ve kuru fasulye asla kabuklanmıyor. İşte pişirme sırrı

Kabuklanmayan kuru fasulye pişirmek için aklınızda bulunması gereken lezzet tüyosu. Kuru fasulye bu tarifle asla kabuklanmayacak

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Konya'da yaşayan köylülerin yüzyıllardır uyguladığı kuru fasulye pişirme tekniği, bu lezzetli yemeği asla kabuklanmadan pişirmeyi sağlıyor. Bu geleneksel yöntem, kuru fasulyenin özünü koruyarak mükemmel bir kıvam ve lezzet elde etmeyi mümkün kılıyor.

Bu yöntem, hem lezzetli bir yemek elde etmek hem de besin değerini korumak için oldukça önemlidir. Kabuklanmayan kuru fasulye pişirmek için izlenen adımlar, özenle seçilmiş ve kuşaktan kuşağa aktarılmıştır.

Bu yöntem, hem fasulyenin besin değerini koruyarak hem de lezzetini arttırarak ön plana çıkarıyor.

Sucuklu kuru fasulyenin tarifi;

Sucuklu Kuru Fasulye Malzemeler:

105959.jpg

2 su bardağı kuru fasulye

2 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı salça

1 tatlı kaşığı toz biber

4-5 yemek kaşığı sıvıyağ

Sucuk

Tuz

Su

Sucuklu Kuru Fasulye Yapılışı:

Kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın.

Eğer vaktiniz kısıtlı ise, 3-4 saat önceden de ıslatabilirsiniz.

Soğanı yemeklik doğrayın.

Sıvıyağda kavurun.

Salçasını da ekleyerek, kavurmaya devam edin.

Kavrulan soğanların içine toz biberi de ekleyin.

Suyunu süzdüğünüz fasulyeleri de ekleyin ve karıştırın.

Sonra doğradığınız sucukları ekleyin ve düdüklü tencerede fasulyenin üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edin..

Düdüklünün kapağını kaptın.

Buharı çıkmaya başladıktan sonra 25-30 dakika daha pişirin.

Yemeğiniz piştikten sonra tuzunu ilave edin.

Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun…

Püf Noktası:

İlk öncelik tüm malzemelerin kaliteli olması gerekir.

Fasulyeyi bir gece önceden mutlaka ıslatmayı unutmayın.

Salça olarak genelde Antep salçası tercih edin.

Fasulyenin pişirme suyu kaynamaya başladığında ise limon sıkın.

Limon suyu fasulyenin diri kalmasını ve dağılmamasını sağlıyor.

Kaynak: Habertürk -