Konya'daki köylüler kuru fasulyeyi böyle pişiriyor ve kuru fasulye asla kabuklanmıyor. İşte pişirme sırrı
Konya'da yaşayan köylülerin yüzyıllardır uyguladığı kuru fasulye pişirme tekniği, bu lezzetli yemeği asla kabuklanmadan pişirmeyi sağlıyor. Bu geleneksel yöntem, kuru fasulyenin özünü koruyarak mükemmel bir kıvam ve lezzet elde etmeyi mümkün kılıyor.
Bu yöntem, hem lezzetli bir yemek elde etmek hem de besin değerini korumak için oldukça önemlidir. Kabuklanmayan kuru fasulye pişirmek için izlenen adımlar, özenle seçilmiş ve kuşaktan kuşağa aktarılmıştır.
Bu yöntem, hem fasulyenin besin değerini koruyarak hem de lezzetini arttırarak ön plana çıkarıyor.
Sucuklu kuru fasulyenin tarifi;
Sucuklu Kuru Fasulye Malzemeler:
2 su bardağı kuru fasulye
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı toz biber
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
Sucuk
Tuz
Su
Sucuklu Kuru Fasulye Yapılışı:
Kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın.
Eğer vaktiniz kısıtlı ise, 3-4 saat önceden de ıslatabilirsiniz.
Soğanı yemeklik doğrayın.
Sıvıyağda kavurun.
Salçasını da ekleyerek, kavurmaya devam edin.
Kavrulan soğanların içine toz biberi de ekleyin.
Suyunu süzdüğünüz fasulyeleri de ekleyin ve karıştırın.
Sonra doğradığınız sucukları ekleyin ve düdüklü tencerede fasulyenin üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edin..
Düdüklünün kapağını kaptın.
Buharı çıkmaya başladıktan sonra 25-30 dakika daha pişirin.
Yemeğiniz piştikten sonra tuzunu ilave edin.
Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun…
Püf Noktası:
İlk öncelik tüm malzemelerin kaliteli olması gerekir.
Fasulyeyi bir gece önceden mutlaka ıslatmayı unutmayın.
Salça olarak genelde Antep salçası tercih edin.
Fasulyenin pişirme suyu kaynamaya başladığında ise limon sıkın.
Limon suyu fasulyenin diri kalmasını ve dağılmamasını sağlıyor.
Kaynak: Habertürk -
Kaynak:BBN