KONYA HABER
Konya
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2900 %0,29
48,2886 %0,48
4.826,51 % 0,33
Ara
BBN Haber Yaşam Konyalı ev hanımları bu işi çok daha iyi başarıyor. Kadayıf tatlısına lezzet katan tüyoymuş

Konyalı ev hanımları bu işi çok daha iyi başarıyor. Kadayıf tatlısına lezzet katan tüyoymuş

Konyalı ev hanımları bu işi çok daha iyi başarıyor. Kadayıf tatlısının lezzetini en üst seviyeye çıkarmak için bu püf noktalarına dikkat etmenizi öneririz

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Bugün sizlere enfes bir lezzet olan kadayıf tatlısının tarifini ve püf noktalarını paylaşacağız. Kadayıf tatlısı, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir ve özellikle Konya mutfağında çokça tercih edilmektedir. Bu lezzetli tatlıyı yaparken dikkat etmeniz gereken noktaları sizlerle paylaşarak, kadayıf tatlısına lezzet katan tüyoları da vermek istiyoruz.

Tel Kadayıf Tarifi İçin Gereken Malzemeler:

500 gram tel kadayıf

150 gram tereyağı

2 su bardağı iri dövülmüş ceviz

Şerbeti İçin;

4,5 su bardağı toz şeker

4,5 su bardağı su

Yarım limonun suyu

Tel Kadayıf Yapılışı:

Tel kadayıfları elinizde tel tel ayırın.

Tepsiniz yağlayın.

hq720-002.jpg

TARİF

Cevizleri iri olarak havanda dövün ya da rondodan geçirin.

Yağladığınız tepsinize en alt kısmından başlamak üzere bir sıra tel kadayıf bir sıra ceviz olarak yayın.

En son katı kadayıfla kapladık tan sonra, üzerini bir tepsi yardımıyla iyice bastırın.

Bu sıkılaştırma işlemi denge sağlar.

Daha önceden ısıttığınız 200 derece fırında alt üst nar gibi kızarana kadar pişirin.

Şerbeti için küçük bir tencerede su şeker ve limonu kaynatın.

Bir kenara alıp şerbetin soğumasını bekleyin.

Tel kadayıflar fırında pişene kadar şerbetiniz de soğuyacak tır.

Fırından aldığınız tel kadayıfların üzerine soğuk şerbeti döktükten sonra dilimlere ayırın.

Ilık veya soğuk olarak servis edilebilir.

Afiyet olsun...

Kadayıf tatlısı tarifine lezzet katan püf noktalar:


- Kadayıfın üzerine eritilmiş tereyağı dökerken her yerinin eşit şekilde yağlanmasına özen gösterin.
- Fırında pişerken ara ara kontrol ederek, altın rengi olana kadar pişirin.
- Şerbeti tatlı sıcakken dökün, bu sayede kadayıf tatlısı şerbeti daha iyi çekecektir.

Kaynak: Habertürk