Konyalı Şef Ulaş Tekerkaya, Anadolu’nun 10 bin yıllık köklü mutfak mirasını uluslararası arenada temsil ederek büyük bir başarıya imza attı.

ULUSLARARASI ARENAYA TAŞIDI
Konya’nın Bozkır ilçesi Çat Köyü’nde dünyaya gelen ve Türk mutfağını dünyaya tanıtan Şef Ulaş Tekerkaya, “VIII. Uluslararası Özkan Mert Kültürel Miras – Gastronomi Onur Ödülü”ne layık görüldü.

UNESCO ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Yaşayan İnsan Hazineleri” kriterleri kapsamında yapılan değerlendirmelerde, gastronomik kültürel miras alanında bu onura layık görülen ilk ve tek şef olan Tekerkaya, 10 bin yıllık Anadolu mutfak mirasını uluslararası arenaya taşımasıyla dikkat çekti.

Ödülünü İstanbul’da düzenlenen törende alan Tekerkaya, Selçuklu ve Mevlevî mutfağını özgün yorumlarla dünyaya tanıtan çalışmalarıyla tanınıyor. 1989 yılında maliye çay ocağında başlayan meslek hayatına otelcilik sektöründe devam eden Tekerkaya, Türk Hava Kuvvetleri’nde görev yaptığı dönemde “Mevlâna ne yerdi?” sorusuyla yola çıkarak Selçuklu ve Mevlevî mutfaklarını araştırmaya başladı.