Konyalıların yılbaşı tercihi kaplıca oldu. Şehir resmen göç edecek

Konyalıların yılbaşı tercihi kaplıca oldu. Şehir resmen göç edecek

Konyalılar 2025 yılının ilk günlerini kaplıcalarda geçirecek. Şehirde bulunan kaplıcaların rezervasyonu neredeyse dolarken komşu illerde de yoğunluk var.

Konyalılar 2025 yılının ilk gün planlamasını kaplıca üzerinden yaptı. Bir çok şehir kayak sporlarını tercih ederken Konyalılar tercihini sıcaklıktan yana kullandı. Şehirde bulunan termal tesislerin doluluk oranı neredeyse yüzde 100'e ulaştı.
KARATAY TERMAL TATİL KÖYÜ
Karatay Termal Tatil Köyü yoğun ilgi görüyor. İsmil’deki tesislerde yer bulmak neredeyse imkansız… Vatandaşlar günü birlik olsun, hafta sonu olsun, tatillerde olsun termal tatile yoğun ilgi gösterirken şifalı suyu, modern yapısı, şık restoranı, leziz yemekleri, konforlu ve termal küvetli odaları, çocuk ve yetişkin oyun alanları, ferah havuzlara sahip sağlık kulübü ve güler yüzlü personeliyle öne çıkan tesisler misafir kabulüne başladığı günden bu yana yakaladığı doluluk oranı ile dikkat çekiyor. 2025 yılının ilk günlerinde de tatil köyü yoğun akına uğrayacak.
İÇERİSİNDE YOK YOK
Karatay Termal Tatil köyü 7 blok ile 1+1 ve 2+1 olmak üzere 112 odadan oluşmakta olup 280 yatak kapasitesine sahiptir. Tesis genelinde market, park kafeterya, teras kafeterya, yeşil alanlar, tartan pist yürüyüş yolları, elektrikli araçlar, cami, futbol, voleybol ve basketbol sahaları, sosyal tesis, bay-bayan havuzlar, sauna ve buhar odası, Türk hamamı, Fitness, SPA, köpük ve masaj odası, restoran, lobi kafeterya ile 500 ve 100 kişilik toplantı salonları gibi imkanlar yer almaktadır.
EVLİYA ÇELEBİ, ILGIN'I İŞARET ETTİ
Ilgın kaplıcaları, Evliya Çelebi’nin de işaret ettiği, kitabında yazdığı sıhhat kaynakları arasında yer almakta. Evliya Çelebi, Ilgın isminin şehrin batısında Selçuklu ve beylikler döneminde (Ab-ı Germ) diye bilinen ılıcadan geldiğini bildirmektedir. Konya'nın bereketli toprakları sizi stresten uzaklaştıracak ve ruhunuzu besleyecek doğal kaynaklarla dolu. Ulaşım kolaylığı sağlayan çeşitli yurt içi ve yurt dışı ulaşım olanakları Konya'yı sağlık turizmi açısından cazip hale getiriyor. Dünya standartlarında hizmet sunan tam teşekküllü hastanelerin ve modern tıp merkezlerinin ötesinde, Konya doğal şifa kaynaklarıyla turistlerin dikkatini çekiyor. Bu şifa kaynakları arasında en popüler olanı ise şüphesiz Ilgın Kaplıcaları… Doğal tedavi arıyorsanız eli boş dönmeyeceğiniz Ilgın Kaplıcaları, her mevsim sağlık arayanların gözde mekanına dönüşüyor.
KOMŞU İLLERE AKIN EDECEKLER
Konya dışındaki yerleri tercih etmek isteyen vatandaşlar Afyonkarahisar, Ankara ve Niğde'yi de rotalarına ekledi. Afyonkarahisar'da toplamda 4 adet kaplıca alanı yer alıyor. Gazligöl, Ömer Gecek, Hüdai ve Heybeli olmak üzere en şifalı kaplıca sularının bulunduğu bölgeler. Ankara'nın termal tesisleri ile öne çıkan ilçesi Kızılcahamam, şifalı sularıyla her yıl binlerce insana şifa dağıtıyor. Termal tesislere gelen ılıca sularının sıcaklığı 47 OC'yi bulurken bu suların özellikle karaciğer, mide ve safra kesesi rahatsızlıklarına iyi geldiği ifade ediliyor. Niğde'de bulunan Çiftehan Kaplıcaları şehir merkezine 75 km. uzaklıkta, Ulukışla—Adana yolu üzerinde bulunan Çiftehan Kaplıcası çeşitli kaynaklardan toplanan sulardan meydana gelmiştir. Çiftehan termal alanındaki termal kaynak Çiftehan fayına dik olarak kuzey, kuzeybatı yönlü faydan çıkmaktadır. Sıcak suları tercih eden Konyalılar ise ortalama 3 günlük bir termal tatile 6 bin ila 25 bin TL arasında ücret ödeyecek.
*CİHAD ALPAN/BBN HABER

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.