Konya; tarihi kadar mutfağıyla da adından söz ettiriyor. Türkiye’nin tahıl ambarı olarak bilinen şehir, bereketli topraklarının sunduğu zenginliği asırlardır yemeklerine de yansıtıyor. 4 Eylül tarihinde büyük festivalin başlayacağı şehirde 86 ürün ön plana çıkıyor. Konya yemek kültüründe Türkiye'de genelinde ikinci sırada yer alıyor. 100 aşkın coğrafi işaretli ürün ile Gaziantep listenin başında bulunuyor.
ÇİRLİ VE CALLA FESTİVALDE SERGİLENECEK
Konya'nın coğrafi işaretli lezzetleri olan Çirli ve Calla, Konya Gastrofest'te yerini alacak. Yemek kültürü tarihinin ön planda olacağı festivalde çok sayıda Konyalı Çirli ve Calla'yı ilk defa görecek.

ÇİRLİ'NİN YAPILIŞI
Yağları tencereye alıp etleri de ekledikten sonra renk alana dek kavurun.
Toz biber, salça, tüm şekilde 1 baş soğan tüm olarak tencereye eklendikten sonra yeteri kadar su ilave edin ve etler yumuşayana kadar pişirin.
Üzümleri ekleyin ve şişinceye kadar kaynatın.
Kıvam alınca karabiber ve şekeri ekleyin.
Bir taşım kaynayıp yeteri kadar dinlendikten sonra servis edin.

CALLA'NIN YAPILIŞI
Etleri yıkayın, kaynar suyu üzerine ilave edin ve yumuşayıncaya (yağına bininceye) kadar pişirin.
Erikleri bir iki yerinden yarın, etlerin üzerine yerleştirin.
Tavada yağla soğanı kavurun, biberleri, domatesi ve salçayı koyun, çevirin. Erik döşenmiş etin üzerine gezdirin.
Karabiber ve tuzu atın, kapağı örtün, erikler açılıncaya kadar pişirin.
Tabağa erikleri üzerinden alarak etleri yerleştirin, sofraya yerleştirin.