KONYA HABER
Konya
Açık
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,1346 %0,27
48,1727 %0,28
4.595,40 % 0,75
Ara
BBN Haber Yaşam Konya'nın bilinmeyen lezzetleri: Çirli ve Calla

Konya'nın bilinmeyen lezzetleri: Çirli ve Calla

Konya önümüzdeki günlerde dev yemek festivaline ev sahipliği yapacak. Festival kapsamında Konya lezzetleri ön plana çıkarken şehrin tescilli lezzetleri Çirli ve Calla ön plana çıkıyor

KAYNAK: Cihad Alpan
Okunma Süresi: 2 dk

Konya; tarihi kadar mutfağıyla da adından söz ettiriyor. Türkiye’nin tahıl ambarı olarak bilinen şehir, bereketli topraklarının sunduğu zenginliği asırlardır yemeklerine de yansıtıyor. 4 Eylül tarihinde büyük festivalin başlayacağı şehirde 86 ürün ön plana çıkıyor. Konya yemek kültüründe Türkiye'de genelinde ikinci sırada yer alıyor. 100 aşkın coğrafi işaretli ürün ile Gaziantep listenin başında bulunuyor.

ÇİRLİ VE CALLA FESTİVALDE SERGİLENECEK

Konya'nın coğrafi işaretli lezzetleri olan Çirli ve Calla, Konya Gastrofest'te yerini alacak. Yemek kültürü tarihinin ön planda olacağı festivalde çok sayıda Konyalı Çirli ve Calla'yı ilk defa görecek.

ÇİRLİ'NİN YAPILIŞI
Yağları tencereye alıp etleri de ekledikten sonra renk alana dek kavurun.
Toz biber, salça, tüm şekilde 1 baş soğan tüm olarak tencereye eklendikten sonra yeteri kadar su ilave edin ve etler yumuşayana kadar pişirin.
Üzümleri ekleyin ve şişinceye kadar kaynatın.
Kıvam alınca karabiber ve şekeri ekleyin.
Bir taşım kaynayıp yeteri kadar dinlendikten sonra servis edin.

CALLA'NIN YAPILIŞI
Etleri yıkayın, kaynar suyu üzerine ilave edin ve yumuşayıncaya (yağına bininceye) kadar pişirin. 
Erikleri bir iki yerinden yarın, etlerin üzerine yerleştirin.
Tavada yağla soğanı kavurun, biberleri, domatesi ve salçayı koyun, çevirin. Erik döşenmiş etin üzerine gezdirin.
Karabiber ve tuzu atın, kapağı örtün, erikler açılıncaya kadar pişirin.
Tabağa erikleri üzerinden alarak etleri yerleştirin, sofraya yerleştirin.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *