Gün geçmiyor ki yeni bir terim ile yeni bir ürün ile tanışmayalım! Konya’da Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından 2019 yılında tescili yapılan ve son dönemde ülke çapında hızla yaygınlaşan Kartopu Yem Karpuzu üreticilere önemli bir alternatif sunuyor. Yüksek verim, yüksek protein oranına sahip ve depolama süresi uzun olan Kartopu Yem Karpuzu üreticilerin kaliteli yem ihtiyacına katkı sağlıyor.

25 BİN KİLOGRAM VERİMİ VAR
Eliptik, et rengi beyaz, kalın kabuklu ve şekersiz meyveli ve dekara 10 ila 25 ton verimi olan Kartopu Yem Karpuzu’nun Konya’daki ekim sahası da hızla genişliyor.
“Kartopu Yem Karpuzunun Yaygınlaştırılması” Projesi ile Konya’da yeni bir adım atıldı. Tarımsal Üretime katkı sunacak bu yeni karpuz türü için Konya’da hasat programı gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığınca yürütülen “Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor” Programı kapsamında 2025 yılında hayata geçirilen Kartopu Yem Karpuzunun Yaygınlaştırılması Projesi ile, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından tescillenen Kartopu Yem Karpuzu’nun hasat töreni gerçekleştirildi.

KARPUZLAR HASAT EDİLDİ
Eğitimler sonrasında, Celaleddin Karatay Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından yetiştirilen yem karpuzları; Tarım ve Orman İl Müdürü Duran Seçen, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Birol Ercan, “Çocuk Tarım Kampı” programı çerçevesinde Alakova İlkokulu 4. sınıf öğrencileri, kurum amirleri ve teknik personel ile birlikte hasat edildi. Hasat sonrası protokol tarafından Çocuk Tarım Kampında yer alan miniklere katılım belgeleri de verildi.
