Konyalıların kahvaltılarının vazgeçilmezi küflü peynir soğukların bastırdığı bugünlerde içerdiği mineral ve vitaminlerle adeta doğal bir antibiyotik olarak öne çıkıyor. Doktorlar tarafından tavsiye edilen bu lezzet kış günlerinin vazgeçilmezi haline geldi.
BÜYÜK TALEP GÖRÜYOR
Gıda mühendislerinin denetiminde özel şartlarda ve tam teşekküllü tesislerde üretilen Konya küflü peyniri, artık Konya dışından gelen ziyaretçilerinden de talep görüyor. Eski zamanlarda kış aylarında mağaralarda bekletilerek küflenmesi sağlanan peynirler, günümüzde soğuk hava depolarında gelişmiş cihazlar gözleminde üretiliyor.

Adeta şifa deposu
Halk arasında doğal antibiyotik olarak adlandırılması sebebiyle kış aylarında daha çok tüketilen Konya küflü peyniri, sağlığa sayısız olumlu etkisi ile dikkat çekiyor. Yüksek besin değeri, özellikle içerdiği yüksek kalsiyum miktarı sayesinde kemik sağlığını destekliyor ve osteoporoz gibi kemik hastalıklarının riskini azaltmaya yardımcı olabiliyor. Ayrıca, diş sağlığı üzerinde de olumlu etkileri bulunmakta; dişlerin güçlenmesine katkıda bulunuyor.
Kalp hastalarının tüketmesi gerekiyor
Konya küflü peynirinin bağışıklık sistemini güçlendiren önemli bir özelliği de var. Zengin çinko ve B vitamini içeriği sayesinde düzenli tüketildiğinde vücudu hastalıklara karşı daha dirençli hale getiriyor. Bununla birlikte, kan dolaşımını destekleyici etkisi ile de kalp sağlığını olumlu yönde etkileyebiliyor. Yapılan araştırmalar, özellikle yeşil küflü peynirin kan damarlarını genişletme özelliği sayesinde kalp hastalıkları riskini azalttığını ortaya koyuyor.

Yaşlılığı geciktiriyor
Küflü peynir, antioksidanlar bakımından zengin olmasıyla da öne çıkıyor. Olgunlaşma sürecinde oluşan küfler, vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücresel hasarı azaltıyor ve yaşlanmayı yavaşlatıyor. Ayrıca sindirim sağlığı üzerinde de olumlu etkileri bulunuyor; probiyotik özelliği sayesinde sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olarak bağırsak florasını dengeliyor.