KONYA HABER
Konya
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5459 %1,90
49,4681 %2,21
9.076,65 % -1,86
Ara
BBN Haber Yaşam Konya'nın şifa deposu peynirleri olgunlaşıyor: Gökçeyurt'ta telaş var

Konya'nın şifa deposu peynirleri olgunlaşıyor: Gökçeyurt'ta telaş var

Konya'da asırlardır süren gelenek soflara lezzet olarak ulaşıyor. Şifa deposu Kembos peyniri olgunlaşmaya bırakıldı

KAYNAK: Olcay Kurt
Okunma Süresi: 1 dk

Konya'nın Ilgın ilçesinde "in peyniri" olarak da bilinen "Kembos peyniri" mağarada olgunlaşmaya bırakıldı. Ilgın Hak'dan alınan bilgilere göre; Gökçeyurt Mahallesi'nde, lezzetiyle nam salan "Kembos mağara peyniri", yüzyıllardır aynı yöntemle, derinliği 400 metreyi bulan mağarada saklandıktan sonra sofralardaki yerini alıyor.

EŞSİZ BİR AROMAYA DÖNÜŞÜYOR

Ilgın Büyükoba Mahallesi’nde otlanan koyun ve ineklerden elde edilen sütler, Yörük diyarının zengin endemik bitkileriyle birleşerek eşsiz aromaya sahip tulum peynirlerine dönüşüyor. Doğal yöntemlerle üretilen peynirler, Gökçeyurt Mahallesi’ndeki tarihi peynir ininde olgunlaştırılarak kahvaltı sofralarını süslemeye hazırlanıyor.

6 AY MAĞARADA KALIYOR

Vatandaşlar, "Baharda çiçek ve kekiklerle otlayan hayvanlardan elde ettiğimiz ürünleri kuzu ve oğlak derilerine dolduran vatandaşlar, muhafaza için 'in' adı verdiğimiz mağaraya bırakıyoruz. Yaklaşık 6 ay sonra mağaradan alınan peynirler, kendine has lezzetiyle kahvaltı sofralarını süslüyor” ifadelerine yer verdiler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *