Anadolu'nun kendine has mutfağı var. Üstelik bu mutfak ilkbahar, yaz, sonbahar, kış diye de kategorize edilebiliyor. Her yörenin mevsime göre kurduğu sofralar, masalara getirdiği yemekler farklı farlı ve iştah açıcı.
MEVSİMLER VE YEMEKLER
Her mevsimin kendine özgü lezzetleri var. Bu lezzeti sunan etler, sebzeler, meyveler, Anadolu mutfaklarında bambaşka tatlarla sunuluyor.
SOHBAHARIN TADINI ÇIKARAN SOFRALAR
Sonbaharda hangi ilde ne yenir? Anadolu’da sonbaharda kurulan sofralar da iştah açıcı nitelikte. Anadolu şehirlerinden Konya'da da sofralar farklı kuruluyor. 
Konya'nın sonbahar lezzet rotası ise şöyle
Sonbaharda Konya'da klasik soflara
Etli Ekmek
Tirit Kebabı
Papara
Konya Çebiç
Bamya Çorbası
Erişteli Yoğurt Çorbası
Konya Batırık
Konya Kabak Kayganası bulunur. 
Konya Mutfağının SONBAHAR Yıldızları
Tadına Doyulmaz Kebaplar ve Et Yemekleri:
Tirit: Her ne kadar Konya ile bütünleşmemiş gibi gözükse de, Mevlevi mutfağını incelediğinizde o dönemlerde de bölgede yapıldığı görülüyor.
Fırın Kebabı (Tandır Kebabı): Konya mutfağının ikonik yemeklerinden biri fırın kebabı. Genellikle kuzunun ön kol veya kaburga kısmından yapılan bu yemek, özel taş fırınlarda ve odun ateşinde saatlerce kendi yağıyla ağır ağır pişiyor. Konya’nın meşhur tandır sürecinin sonunda et, lokum gibi bir yumuşaklığa ulaşıyor ve damağı şenlendiren bir lezzet ortaya çıkıyor.
KÖZLENMİŞ SOĞANLA
Fırın kebabı çoğunlukla tırnak pide eşliğinde ve közlenmiş soğanla birlikte servis ediliyor. Eğer Konya kebap lezzetini tatmak istiyorsan Konya merkezdeki kebapçılara veya bu yemekle ünlenen restoranlara gidebilirsin. Tırnak pidenin yağı içine çekmesiyle ve etin sıcaklığıyla oluşan bu lezzet seni resmen büyüleyecek!
Çebiç: Konya et yemeklerinin arasında yer alan çebiç, özellikle düğünler ve özel günler için oğlak ya da kuzu etinden yapılıyor. Konya çebiç yemeği bütün hâlde veya büyük parçalar hâlinde iç pilavla doldurularak hazırlanabiliyor. Ardından taş fırınlarda ya da tandırlarda yavaşça pişirilerek lezzetleniyor.
Pişme sürecinin sonunda et neredeyse lokum gibi bir yumuşaklığa ulaşıyor. Bu et iç pilavın nefis baharatlarla harmanlanan lezzetiyle buluşuyor. Çebiç genellikle özel siparişle yapıldığından bu yemeği denemek için sipariş verebilirsin. Ayrıca çebici bazı yöresel yemek restoranlarında da tadabilirsin.
Tirit: Bayat ekmekleri değerlendirmek amacıyla doğan bu yemek, besleyici ve son derece lezzetli. Genellikle kare şeklinde doğranan bayat ekmekler veya pideler kemik suyuyla veya et suyuyla ıslatılıyor. Üstüne de haşlanmış ve didiklenmiş kuzu, dana veya tavuk eti konuyor.
tereyağı, yoğurt sumak
Servis aşamasındaysa yemeğin üzerine eritilmiş tereyağı gezdiriliyor. İsteğe bağlı olarak yoğurt ve sumak eklenebiliyor. Eğer doyurucu ve geleneksel bir tat arıyorsan tirit tam sana göre! Bu enfes yemeği esnaf lokantalarında ya da yöresel yemeklerin öne çıktığı restoranlarda bulman mümkün. Ekmeklerin etle ve tereyağıyla buluştuğu bu iştah açıcı yemek sana unutulmaz bir deneyim yaşatacak!
İçinizi Isıtacak Geleneksel Konya Çorbaları
“Konya çorba çeşitleri” denildiğinde akla ilk olarak düğün çorbası, bamya çorbası ve toyga çorbası gelir. Her biri şehrin kadim kültürünü ve sofralara yansıyan misafirperverliğini temsil ediyor. Özellikle bamya çorbası Konya düğünlerinin ve özel günlerin vazgeçilmezi.
Bununla birlikte Konya’nın sulu yemek kültürü de oldukça geniş bir yelpazeye sahip. Konya ev yemeklerinin arasındaki etli bamya, topalak yemeği ve arabaşı gibi sulu yemekler günlük sofralarda sıklıkla kendine yer buluyor.
sonbaharda konya'ya gelirseniz
Konya yöresel yemekleri özel pişirme teknikleriyle ve çeşitli yöntemlerle hazırlanarak lezzetini koruyor. Eğer bu lezzetleri tatmak ve yeni yerler keşfetmek istiyorsan Konya uçak bileti seçeneklerine hemen ulaşabilirsin. Şehre vardığında şu enfes Konya çorbalarını ve ev yemeklerini tatmadan sakın dönme:
 
                                             
                         
                         
                         
                                                 
       
     
                     
                     
                     
                     
                     
               
              