KONYA HABER
Konya
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
KONYA
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Ara
BBN Haber Yaşam Konya'nın tescilli lezzeti etliekmek BİM'de satılıyor! 130 TL fiyatı var

Konya'nın tescilli lezzeti etliekmek BİM'de satılıyor! 130 TL fiyatı var

Konya'nın meşhur lezzeti etliekmek artık zincir marketlerde satılmaya başlandı. 400 gramlık paketler müşterilerini bekliyor

KAYNAK: Cihad Alpan
Okunma Süresi: 2 dk

Konya'nın eşsiz ve tescilli lezzeti etliekmek artık Bim'de satılmaya başlandı. 400 gramlık paketler halinde satılan etliekmek 8 parçadan oluşuyor. Konya tabiri ile duble satılan etliekmeği vatandaşlar denemeye başladı.

130 TL'DEN SATIŞA SUNULDU

Boğazişi adlı sosyal medya hesabından paylaşım yapan bir vatandaş duble tabir edilen etliekmeğin fiyatını 130 TL olarak duyurdu. Bazı Bim marketlerde ise etliekmeğin satışı bulunmuyor.

ETLİEKMEK LEZZETİ

Etliekmeğin kökenine dair birçok rivayet olsa da 1200’lü yıllarda ilk kez Konya’nın Kadınhanı ilçesinde Raziye Hatun Hanı’nda yapıldığı bilinmektedir. Bu eşsiz lezzet 1923 yılında Konya kebapçılar çarşısında kayıt altına alınmıştır. Etliekmeğin kendine has pişirme teknikleri günümüze kadar değişmeden gelmiştir. Böylece etliekmek geleneği günümüzde Konya ve diğer illerde de popülerliğini korumaya devam etmektedir. Etliekmek yapımı, oldukça özen ve ustalık gerektiren bir süreçtir. İncecik açılan hamur, özel baharatlarla lezzetlendirilir ve iki bıçak arasında kıyılarak hazırlanan et ile buluşur ve taş fırında çıtır çıtır olana dek pişirilir.

ETLİEKMEK NASIL OLMALIDIR?

Geleneksel usülde lezzetli bir etli ekmek yapmak için 220 gr ağırlığındaki hamur elle ince bir şekilde açıldıktan sonra üzerine toplam ağırlığı yaklaşık 400 gr olan et ve sebze karışımı harçtan bol bol seriliyor. Bu kadar ince bir hamurun üzerine bu miktarlardaki sebzeli karışımı eşit sermek ve bunu tezgahtan küreğe dağıtmadan, dökmeden almak gerçekten zor ama bu kadar emeğin sonucunda ortaya çıkan ürün ise eşsiz bir ziyafete dönüşüyor. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *