Konya'nın eşsiz ve tescilli lezzeti etliekmek artık Bim'de satılmaya başlandı. 400 gramlık paketler halinde satılan etliekmek 8 parçadan oluşuyor. Konya tabiri ile duble satılan etliekmeği vatandaşlar denemeye başladı.
130 TL'DEN SATIŞA SUNULDU
Boğazişi adlı sosyal medya hesabından paylaşım yapan bir vatandaş duble tabir edilen etliekmeğin fiyatını 130 TL olarak duyurdu. Bazı Bim marketlerde ise etliekmeğin satışı bulunmuyor.

ETLİEKMEK LEZZETİ
Etliekmeğin kökenine dair birçok rivayet olsa da 1200’lü yıllarda ilk kez Konya’nın Kadınhanı ilçesinde Raziye Hatun Hanı’nda yapıldığı bilinmektedir. Bu eşsiz lezzet 1923 yılında Konya kebapçılar çarşısında kayıt altına alınmıştır. Etliekmeğin kendine has pişirme teknikleri günümüze kadar değişmeden gelmiştir. Böylece etliekmek geleneği günümüzde Konya ve diğer illerde de popülerliğini korumaya devam etmektedir. Etliekmek yapımı, oldukça özen ve ustalık gerektiren bir süreçtir. İncecik açılan hamur, özel baharatlarla lezzetlendirilir ve iki bıçak arasında kıyılarak hazırlanan et ile buluşur ve taş fırında çıtır çıtır olana dek pişirilir.

ETLİEKMEK NASIL OLMALIDIR?
Geleneksel usülde lezzetli bir etli ekmek yapmak için 220 gr ağırlığındaki hamur elle ince bir şekilde açıldıktan sonra üzerine toplam ağırlığı yaklaşık 400 gr olan et ve sebze karışımı harçtan bol bol seriliyor. Bu kadar ince bir hamurun üzerine bu miktarlardaki sebzeli karışımı eşit sermek ve bunu tezgahtan küreğe dağıtmadan, dökmeden almak gerçekten zor ama bu kadar emeğin sonucunda ortaya çıkan ürün ise eşsiz bir ziyafete dönüşüyor.