KONYA HABER
Konya
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3102 %0,23
48,8410 %0,44
4.870,01 % 0,27
Ara
BBN Haber Yaşam Köpüklenmeyen turşu yapmanın püf noktaları. Kütür kütür olması için bilmeniz gerekenler

Köpüklenmeyen turşu yapmanın püf noktaları. Kütür kütür olması için bilmeniz gerekenler

Turşu yapmanın püf noktalarını dikkate alarak, evinizde kütür kütür bir turşu elde edebilirsiniz. Sağlıklı ve lezzetli turşularınızın keyfini çıkarın!

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Turşu yapmak, sebzelerin fermente edilmesiyle elde edilen lezzetli bir turşu çeşididir. Kütür kütür olması için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır.

İşte turşu yaparken bilmeniz gerekenler:

Şöyle lezzetiyle dişlerimizi kamaştıran sulu sulu çıtır çıtır bir salatalık turşusu olsa da yesek demez miyiz bazı zamanlarda? Kuru fasulye pilavın yanına promosyon olarak bir de salatalık turşusu olsa yemeyiz de yanında yatmaz mıyız? İşte o çıtır çıtır turşunun tarifini sizler için 40 yıllık ustadan aldık. Turşu kurarken dikkat etmeniz gereken tüm püf noktalar haberimizde...

SALATALIK TURŞUSUNUN PÜF NOKTALARI

Turşu kurarken dikkat edeceğiniz birkaç tüyo ile turşularınızın kütür kütür olmasını sağlayabilirsiniz.
Turşu kurma sürecinde birincil olarak dikkat edilmesi gereken husus turşusunu kuracağınız sebzelerin muhakkak taze olması gerektiğidir.
Aksi taktirde ezik ya da çürümeye yakın olan sebzelerin turşu istediğiniz sonuca varmanıza engel olacaktır.

maxresdefault-007.jpg

Taze sebzelerin yanı sıra turşu bidonun içerisine ilave edeceğiniz birkaç adet nohut turşunun uzun süre erimeden kalmasını sağlarken aynı zamanda çürüme ya da küflenme gibi problemlerin de önüne geçmektedir.
Diğer bir husus ise turşunun bidona iyice bastırılarak dizilmesidir. Arada boşluk kalmayacak şekilde bidon içerisine konulması turşunun sertliğini koruyabilmesi açısından önemlidir.
Tüm bunların yanı sıra turşu bidonunun ya da cam kavanozun kapağını iyice kapattığınızdan kesinlikle emin olmanız gerekir. Aksi durumda turşunuz fermante olamadan bozulacaktır.

SALATALIK TURŞUSU TARİFİ

Çıtır Çıtır Salatalık Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • Turşuluk küçük salatalık
  • 1 litrelik kavanoz
  • 3-4 nohut
  • 1,5 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sirke
  • 3-4 tane limon tuzu
  • 3-4 tane sarımsak
  • Üzeri basası sıcak su

YAPILIŞI

  • Kavanozun dibine 3-4 tane nohut atalım.
  • Salatalıkları dik şekilde dolduralım.
  • Aralarına 3-4 diş sarımsak atalım.
  • Üzerine 1,5 yemek kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı, şeker, 1 çay bardağı sirke ve 3-4 tane limon tuzu (Tatlı kaşığının ucuyla) koyalım.
  • Kavanoz kapakları yeni kapak olsun ve bir kap içinde üzerine sıcak su koyup, hazır edelim.
  • Her kavanozu kaynamış sıcak su ile üzeri basası dolduralım.
  • Kapağını kapatıp ters çevirelim.
  • Üzerini bir bezle kapatalım ve en az 24 saat üzeri kapalı olarak hareket ettirmeden bekletelim.
  • Karanlık ve serin bir yere kaldıralım.
  • 15 gün beklettikten sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun