Kuru dolmaya lezzet katan öneri! Ev hanımlarının birçoğu aslında biliyor
Kuru dolma hazırlarken dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta bulunmaktadır. İlk olarak, kullanacağınız üzüm ve yaprakların taze ve kaliteli olmasına özen göstermelisiniz. Dolmanın iç harcını hazırlarken pirinci yıkamadan kullanmamaya özen gösterin, aksi halde dolmanın içi çiğ kalabilir. Dolmanın iç harcına ekleyeceğiniz baharatları ölçülü bir şekilde kullanarak, lezzetini dengelemeyi unutmayın. Dolmaları tencereye yerleştirirken sıkıca dizmeye dikkat edin, böylece pişerken dağılmalarını engelleyebilirsiniz. Pişirme süresi boyunca dolmaların üzerini örtecek kadar su eklemeyi unutmayın, aksi halde dolmaların kurumasıyla karşılaşabilirsiniz. Son olarak, dolmaları pişirdikten sonra üzerine limon suyu sıkarak servis yapabilirsiniz. Bu püf noktaları dikkate alarak, lezzetli ve başarılı bir kuru dolma hazırlayabilirsiniz.
DAĞILMAYAN KARIŞIK KURU DOLMA TARİFİ
MALZEMELER
9-10 adet kurutulmuş patlıcan
9-10 adet kurutulmuş biber
250 gram dana kıyma
2 adet soğan (yemeklik doğranmış)
1 çay bardağı pirinç (yıkanmış)
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1,5 çay kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı yenibahar
1,5 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu İçin:
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı su
TARİF
Kuru patlıcan ve kuru biberleri çok yumuşamayacak kadar haşlayıp süzdürün.
Bir kaseye kıyma, soğan, pirinç, ezilmiş sarımsak, nar ekşisi, tüm baharatlar ve zeytinyağı ekleyip güzelce yoğurun.
Haşlanmış kuru patlıcan ve biberlere kıymalı harcı çok fazla olmayacak şekilde doldurun.
Kuru patlıcanları ve biberleri tencereye dizin.
Ayrı bir sos tenceresinde sıvı yağ ve salçayı kızdırıp tencereye ekleyin.
Üzerine 1 çay bardağı su ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
AFİYET OLSUN!
Kaynak: Mynet.com, Youtube.com
Kaynak:BBN