KONYA HABER
Konya
Parçalı bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3145 %0,24
48,6933 %0,45
4.835,47 % -0,44
Ara
BBN Haber Yaşam Kuru fasulye pişirirken 1, 2 damla ekleyin dağılma sorunu oluşmuyor ve gaz sorununa yol açmıyor...

Kuru fasulye pişirirken 1, 2 damla ekleyin dağılma sorunu oluşmuyor ve gaz sorununa yol açmıyor...

Kuru fasulye pişirmenin incelikleri

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Kuru fasulye, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Lezzetli bir kuru fasulye pişirmek için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir.

Bu püf noktalarını kullanarak siz de lezzetli ve dağılmayan bir kuru fasulye pişirebilirsiniz.

Kuru fasulye, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak kuru fasulyeyi mükemmel bir şekilde pişirmek ve lezzetli bir sonuç elde etmek için bazı püf noktalarını bilmek gerekmektedir. İşte kuru fasulye pişirirken bilmeniz gereken önemli püf noktaları:

** Kuru fasulyeyi pişirmeden önce mutlaka fasulyelerinizi ıslatmalısınız. Fasulyelerinizi en az 8 saat suda bekletmek, daha sonra süzüp yıkamak kuru fasulyenin lezzetini artıracaktır.

** Kuru fasulyeyi pişirdikten sonra suyunu çektikten sonra ocaktan alıp dinlendirmeniz, lezzetini artıracaktır. Bu aşama, fasulyelerin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlayacaktır.

** Kuru fasulyeyi pişirirken pişirme işlemi sonunda 2 damla limon suyu eklemeniz ve kimyon ilave etmeniz hem kuru fasulyenin daha lezzetli olmasını sağlayacak hem de fasulyenin gaz yapmasını engelleyecektir.

maxresdefault-001-001.jpg

LEZZETLİ KURU FASULYENİN TARİFİ

Lezzet.com.tr sitesinde yer alan bir içerikte; Kuru fasulye tarifinin detaylarına yer verildi. İşte o tarif

Malzemeler
Zeytinyağı
2 su bardağı fasulye
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet soğan
1 adet biber
Tuz
Karabiber
Kimyon

Nasıl Yapılır?

Kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip biraz diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün. Soğanları temizleyip ince ince kıyın.
Tencereye zeytinyağını dökün ve içine soğanları alarak kavurun.
Bu esnada biberleri ince ince kıyıp soğanların üzerine ilave edin.
Üzerine salça ekleyin ve salçanın kokusu çıkana kadar kısık ateşte karıştırın.
Daha sonra üzerine fasulyeyi ve baharatları ekleyerek 1-2 dakika karıştırın.
Üzerine su ilave edip kapağını kapatın ve 40 dakika pişmeye bırakın.
Kuru fasulyeler tamamen piştikten sonra ocağın altını kapatıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kaynak: Lezzet.com.tr - Fotoğraflar: Youtube.com