Kuru soğanı uzun süre saklamanın yolu : Bozulma ve küflenme olmuyor

Kuru soğanı uzun süre saklamanın yolu : Bozulma ve küflenme olmuyor
Bu yöntemleri uygulayarak kuru soğanın tazeliğini uzun süre koruyabilirsiniz.

Sağlıklı beslenme ve doğal yaşam tarzı için vazgeçilmez olan kuru soğanın saklanması ve taze kalması oldukça önemlidir. Bu sağlıklı gıdanın organik yapısını koruyarak taze kalmasını sağlamak için belirli saklama yöntemlerine ihtiyaç vardır. İşte kuru soğanın doğru şekilde muhafaza edilmesi için uygulanabilecek yöntemler:

1. Kuru soğanı muhafaza etme yolları


Kuru soğan, doğru şekilde muhafaza edilmediği takdirde yeşillenebilen bir gıdadır. Yeşillendikten sonra kesilerek kullanılması önerilmez çünkü bu sağlıklı bir yöntem değildir. Doğru muhafaza edilmediği zamanlarda içerdiği yüksek mineral yapısını koruyamayarak etkisini yitirebilir. Bu nedenle kuru soğanı muhafaza ederken bilinçli şekilde davranmak önemlidir.

2. Soğan nasıl saklanır?

3157762.jpg

- Soğanları karanlık ve serin bir ortamda saklamak en uygunudur.
- Su almayacağı bir çuvala koyarak karanlık, kuru ve serin bir yere bırakmak aylarca rahatlıkla korumanızı sağlar.
- Kokusu hafif olan soğanları 1-2 ay kadar bu şekilde saklayabilirken, keskin kokuya sahip soğanları ise bu yöntemle kış ayları boyunca korumak mümkündür.

3. Soğanı buzdolabında saklama yöntemi


Buzdolapları soğanları saklamak için uygun değildir. İçerisindeki soğukluk ve ışık düzeninin sürekli olarak değişime uğraması nedeniyle soğanları buzdolabında en fazla 1-2 gün kadar muhafaza edebilirsiniz.

4. Soğanı derin dondurucuda saklamak


Soğanları soyarak iyice yıkayın, ardından yemeklik olacak şekilde kesin ve derin dondurucuya uygun kaplara ya da kilitli buzdolabı poşetine yerleştirerek derin dondurucuda saklayın. Bu yöntemle soğanın tazeliğini 10 aya kadar koruyabilirsiniz.

5. Yemek için kullanılacak soğan nasıl saklanmalı?


Soğanları kavurarak saklamak, özellikle hazırlık süresi kısa olanlar için ideal bir yöntemdir. Soğanları yemek içerisinde kullanmak istediğiniz şekilde doğrayın, su ile birlikte tavaya atın ve suyunu çektikten sonra sıvı yağ ekleyerek kavurun. Kavurma işlemi bittikten sonra soğuyan soğanları buzdolabı poşeti içerisine yerleştirerek derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

Kuru soğanın doğru şekilde saklandığında buzdolabında 2-3 gün, kiler gibi karanlık ve soğuk yerlerde 1-2 ay, derin dondurucuda ise 10 aya kadar dayanıklılığını koruduğunu unutmayın. Sağlıklı beslenme ve organik yaşam için kuru soğanın muhafazasına önem vermek, besin değerini koruması açısından oldukça önemlidir.

İlgili Haberler

Kaynak:BBN