KONYA HABER
Konya
Açık
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3041 %0,26
48,4621 %0,46
4.820,02 % -0,23
Ara
BBN Haber Yaşam Kuru soğanı uzun süre saklamanın yolu : Bozulma ve küflenme olmuyor

Kuru soğanı uzun süre saklamanın yolu : Bozulma ve küflenme olmuyor

Bu yöntemleri uygulayarak kuru soğanın tazeliğini uzun süre koruyabilirsiniz.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Sağlıklı beslenme ve doğal yaşam tarzı için vazgeçilmez olan kuru soğanın saklanması ve taze kalması oldukça önemlidir. Bu sağlıklı gıdanın organik yapısını koruyarak taze kalmasını sağlamak için belirli saklama yöntemlerine ihtiyaç vardır. İşte kuru soğanın doğru şekilde muhafaza edilmesi için uygulanabilecek yöntemler:

1. Kuru soğanı muhafaza etme yolları


Kuru soğan, doğru şekilde muhafaza edilmediği takdirde yeşillenebilen bir gıdadır. Yeşillendikten sonra kesilerek kullanılması önerilmez çünkü bu sağlıklı bir yöntem değildir. Doğru muhafaza edilmediği zamanlarda içerdiği yüksek mineral yapısını koruyamayarak etkisini yitirebilir. Bu nedenle kuru soğanı muhafaza ederken bilinçli şekilde davranmak önemlidir.

2. Soğan nasıl saklanır?

3157762.jpg

- Soğanları karanlık ve serin bir ortamda saklamak en uygunudur.
- Su almayacağı bir çuvala koyarak karanlık, kuru ve serin bir yere bırakmak aylarca rahatlıkla korumanızı sağlar.
- Kokusu hafif olan soğanları 1-2 ay kadar bu şekilde saklayabilirken, keskin kokuya sahip soğanları ise bu yöntemle kış ayları boyunca korumak mümkündür.

3. Soğanı buzdolabında saklama yöntemi


Buzdolapları soğanları saklamak için uygun değildir. İçerisindeki soğukluk ve ışık düzeninin sürekli olarak değişime uğraması nedeniyle soğanları buzdolabında en fazla 1-2 gün kadar muhafaza edebilirsiniz.

4. Soğanı derin dondurucuda saklamak


Soğanları soyarak iyice yıkayın, ardından yemeklik olacak şekilde kesin ve derin dondurucuya uygun kaplara ya da kilitli buzdolabı poşetine yerleştirerek derin dondurucuda saklayın. Bu yöntemle soğanın tazeliğini 10 aya kadar koruyabilirsiniz.

5. Yemek için kullanılacak soğan nasıl saklanmalı?


Soğanları kavurarak saklamak, özellikle hazırlık süresi kısa olanlar için ideal bir yöntemdir. Soğanları yemek içerisinde kullanmak istediğiniz şekilde doğrayın, su ile birlikte tavaya atın ve suyunu çektikten sonra sıvı yağ ekleyerek kavurun. Kavurma işlemi bittikten sonra soğuyan soğanları buzdolabı poşeti içerisine yerleştirerek derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

Kuru soğanın doğru şekilde saklandığında buzdolabında 2-3 gün, kiler gibi karanlık ve soğuk yerlerde 1-2 ay, derin dondurucuda ise 10 aya kadar dayanıklılığını koruduğunu unutmayın. Sağlıklı beslenme ve organik yaşam için kuru soğanın muhafazasına önem vermek, besin değerini koruması açısından oldukça önemlidir.