Kurumayan sucuğun sırrı. Lokum gibi yumuşacık sucuk kızartmanın tarifi

Kurumayan sucuğun sırrı. Lokum gibi yumuşacık sucuk kızartmanın tarifi

Sucuk, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak sucuk yaparken en sık karşılaşılan sorunlardan biri de kurumasıdır. İşte size lokum gibi yumuşacık sucuk kızartmanın sırrı!

Lokum gibi yumuşacık sucuk kızartmanın sırrı malzemelerin kalitesi, doğru baharat seçimi, kıvamın ayarlanması ve dikkatli bir kızartma sürecinden geçer. Tüm bu adımlara dikkat ederek evinizde lezzetli ve kurumayan sucuklar yapabilirsiniz.

Pamuk Sucuk Nasıl Pişirilir Tarifi İçin Malzemeler

  • İstenilen miktarda dilimlenmiş sucuk (4/1 kangal sucuk)
  • Yarım çay bardağı su
  • Arzuya göre biraz yağ (Şart değil)
  • Yine arzuya göre 1-2 damla limon suyu (Şart değil)

maxresdefault-004.jpg

Pamuk Sucuk Nasıl Pişirilir Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sucuğu istediğiniz şekilde dilimleyin (daire,yarım daire ) ..dilimlenen sucukları tavaya dizip sucukların üstüne de su ekleyin.
  2. Su sucuk dilimlerini çok hafif aşabilir ama çok da su eklemeyin
  3. Tavanın altını açın su kaynayınca sucukları ters yüz ederek kısık ateşte pişirin…(sucuklar suyu çekip yağa kaldığı zaman isteyen tavaya biraz yağ eklemesi yapabilir)
  4. Tavayı ocaktan almadan 1-2 dakika önce isteyen tavadaki sucuğun suyuna 1-2 damla limon suyu eklemesi yapabilir
  5. Bu işlem tavada ki sucuğun yağında lezzet patlaması yaparak sucuğa çok güzel bir aroma verecektir ama dediğim gibi bunu yapmak çok da şart değil…
  6. İsteyen arzu eden sucukları su ile beraber 2+2 toplamda 4 dakika pişirip sucukların haşlama suyunu lavaboya süzüp tavadaki sucuklara tereyağ eklemesi de yapabilir.
  7. Bence yine hiç gerek yok ama isteyen pişmek üzere olan sucukların ortasına yumurta kırıp tavanın üstünü de bir kapak ile örterek sucuklu yumurtada pişirebilir.
  8. Bu işlemde yumurtanın beyazı pişip sarısı katılaşmadan sarıları bozulmadan tava ocaktan alınmalıdır ..

Kaynak: nefisyemektarifleri.com, youtube.com

Kaynak:BBN