Lahana sarması böyle hazırlanırsa lokum gibi oluyor ve çok daha iyi pişiyormuş

Lahana sarması böyle hazırlanırsa lokum gibi oluyor ve çok daha iyi pişiyormuş

Klasik tariflerden daha farklı fırında lahana sarması tarifi

Bugün sizlere lezzetli bir Türk yemeği olan fırında lahana sarması tarifini paylaşacağım. Bu yemeği yaparken geleneksel Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden faydalanacak ve sevdiklerinize unutulmaz bir yemek deneyimi yaşatacaksınız.

MALZEMELER

  • Harcı için:
  • 500 gram kıyma
    1 kahve fincanı pirinç
    2 adet soğan
    Yarım demet kıyılmış maydanoz
    Tuz, karabiber

  • Üzeri için:
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı un
    2 su bardağı süt
    300 gram kaşar peyniri
    Tuz, karabiber

LAHANAYI sıcak suda, yumuşayana dek bekletin. Suyunu süzüp, yapraklarına ayırın. Harç için kıyma, pirinç, kıyılmış soğan, maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırın. Lahana yapraklarının içine harcı pay edip, çok sıkı olmayacak şekilde sigara böreği gibi sarın. Üzeri için tereyağını eritip, unu tereyağında kavurun. Süt ekleyip, karışım muhallebi kıvamı alana dek karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiber ilave edip, ocaktan alın. Lahana sarmalarını fırın tepsisine yerleştirip, üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Pişmeye yakın, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Peynir eriyince fırından alıp, sıcak servis yapın.

İlgili Haberler

Kaynak:BBN