KONYA HABER
Konya
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,4972 %0,54
48,6762 %0,74
4.846,87 % 0,03
Ara
BBN Haber Yaşam Lahana sarması böyle hazırlanırsa lokum gibi oluyor ve çok daha iyi pişiyormuş

Lahana sarması böyle hazırlanırsa lokum gibi oluyor ve çok daha iyi pişiyormuş

Klasik tariflerden daha farklı fırında lahana sarması tarifi

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

Bugün sizlere lezzetli bir Türk yemeği olan fırında lahana sarması tarifini paylaşacağım. Bu yemeği yaparken geleneksel Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden faydalanacak ve sevdiklerinize unutulmaz bir yemek deneyimi yaşatacaksınız.

MALZEMELER

  • Harcı için:
  • 500 gram kıyma
    1 kahve fincanı pirinç
    2 adet soğan
    Yarım demet kıyılmış maydanoz
    Tuz, karabiber

  • Üzeri için:
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı un
    2 su bardağı süt
    300 gram kaşar peyniri
    Tuz, karabiber

LAHANAYI sıcak suda, yumuşayana dek bekletin. Suyunu süzüp, yapraklarına ayırın. Harç için kıyma, pirinç, kıyılmış soğan, maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırın. Lahana yapraklarının içine harcı pay edip, çok sıkı olmayacak şekilde sigara böreği gibi sarın. Üzeri için tereyağını eritip, unu tereyağında kavurun. Süt ekleyip, karışım muhallebi kıvamı alana dek karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiber ilave edip, ocaktan alın. Lahana sarmalarını fırın tepsisine yerleştirip, üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Pişmeye yakın, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Peynir eriyince fırından alıp, sıcak servis yapın.