Lavabolardaki kötü kokuları engellemenin 2 yolu! Birçok ev hanımı bu sırrı bilinmiyordu

Lavabolardaki kötü kokuları engellemenin 2 yolu! Birçok ev hanımı bu sırrı bilinmiyordu
Bu yöntemleri uygulayarak lavabolardaki kötü kokuları engelleyebilir ve hijyenik bir ortam oluşturabilirsiniz.

Evlerimizde sıkça karşılaştığımız sorunlardan biri olan lavabo kokuları, hem rahatsız edici hem de hijyenik olmayan bir durumdur. Bu sorunu çözmek için ise birkaç basit yöntem bulunmaktadır. İşte lavabolardaki kötü kokuları engellemenin 2 etkili yolu:


1. KAYNAR SU

Kaynar suyun lavabo temizliğindeki gücü hafife alınmamalıdır. Bir şey için (bir parça makarna ya da bir demlik çay gibi) su kaynattıysanız, ocakta soğumasına izin vermeyin. Bunun yerine lavaboya dökün. Bu, daha hafif drenaj kokularının (özellikle eski, daha zayıf borularda) giderilmesi için yeterli olabilir.

2. KARBONAT, SİRKE VE KAYNAR SU

Kaynar su, karbonat ve sirke karışımı köpürerek lavabo temizliğinde etkili bir sonuç almanızı sağlayabilir. Pek çok kişi, sirke ile karıştırılmış karbonatın mutfak lavabonuzu temizlemek, tıkanıklığı açmak ve kokuyu gidermek için "dinamik bir ikili" olduğunu zaten biliyor.

Lavaboya yarım bardak kabartma tozu ve ardından da yarım bardak beyaz sirke dökerek başlayın. Daha sonra oluşan gazları basınç altında tutmak için gideri hızla kapatın. Bu sirke ve karbonat karışımının her zaman birkaç dakika beklemesi gerektiğini unutmayın.

Bu, döküntülerin parçalanmasına ve kokuların nötralize edilmesine yardımcı olan bir gaz ve köpüklenme etkisi yaratmasına olanak tanır. Gideri sıcak su ile yıkayarak bu işlemi tamamlayıp bitirmeniz gerekir. Evinizin herhangi bir alanında lavabo kokusunu gidermek için bu yöntemi uygulayabilirsiniz.

Kaynak:BBN