Lokanta usulü acı biber yapmanın yolu : Bu tarifle asla turşuda erime olmuyor

Lokanta usulü acı biber yapmanın yolu : Bu tarifle asla turşuda erime olmuyor

Bu tarifle hazırlayacağınız lokanta usulü acı biber, turşuda erime sorunu yaşamadan uzun süre tazeliğini koruyacaktır. Afiyet olsun!

Acı biber, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle yemeklerin yanında servis edilen turşu olarak tüketilen acı biber, doğru şekilde hazırlandığında lezzetini ve tazeliğini uzun süre koruyabilir. Ancak, birçoğumuzun yaşadığı ortak bir sorun vardır: turşu yaparken biberlerin erimesi. Bu durum, turşunun lezzetini olumsuz etkileyebilir ve tüketimini zorlaştırabilir. Ancak endişelenmeyin, size lokanta usulü acı biber yapmanın püf noktalarını vereceğiz ve bu tarifle asla turşuda erime olmayacak.

Acı biber turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle yemeklerin yanında servis edilen bu turşu, hem hızlı bir şekilde hazırlanabilir hem de uzun süre tazeliğini koruyabilir. Lokanta usulü acı biber turşusu yapmanın püf noktalarını sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Acı Biber Turşusu İçin Gereken Malzemeler:

2 kg süs biberi

2 büyük baş sarımsak

1 yemek kaşığı limon tuzu

1 yemek kaşığı toz şeker veya üzüm pekmezi

2 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu

Turşuları Kurmak İçin;

1 litrelik kola şişesi veya su şişesi

Acı Biber Turşusu Yapılışı:

Biberleri yıkayıp ayıklayarak, uçlarından veya ortasından bıçakla deliyoruz.

Sarımsakları ayıklıyoruz.

Pet şişeyi yarısına kadar kaynamış soğutulmuş suyla veya hazır içme suyuyla dolduruyoruz.

Diğer yarısına kadar da sirke koyuyoruz.

Bu suyu geniş bir kaba boşaltıyoruz.

İçine limon tuzunu şekeri ve tuzu ekleyip erimeye bırakıyoruz.

Şişeye biraz biber, bir iki sarımsak katıyoruz.

Şişe dolana kadar böyle devam ediyoruz.

Şişeyi ara sıra hafifçe tezgaha vurarak, biberlerin düzgünce yerleşmesini sağlıyoruz.

Bunu yapmayı unutmayalım.

Böylece pet şişe daha fazla biber alıyor, daha sıkı yerleşiyor.

Biberleri, pet şişelere yerleştirip, sonra turşu için hazırlanan sirkeli suyu ağzı dolana kadar pay ediyoruz.

Pet şişenin kapağını sıkıca kapatıyoruz.

Güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza ediyoruz.

Böylece iki yıl da kalsa bir şey olmaz.

3-4 haftada da yenmeye hazır hale geliyor.

Afiyet olsun…

Kaynak: Haberturk.com, youtube.com

Kaynak:BBN