KONYA HABER
Konya
Açık
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9459 %0,52
47,7246 %0,58
4.362,13 % -0,42
Ara
BBN Haber Yaşam Lokanta usulü acı biber yapmanın yolu : Bu tarifle asla turşuda erime olmuyor

Lokanta usulü acı biber yapmanın yolu : Bu tarifle asla turşuda erime olmuyor

Bu tarifle hazırlayacağınız lokanta usulü acı biber, turşuda erime sorunu yaşamadan uzun süre tazeliğini koruyacaktır. Afiyet olsun!

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Acı biber, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle yemeklerin yanında servis edilen turşu olarak tüketilen acı biber, doğru şekilde hazırlandığında lezzetini ve tazeliğini uzun süre koruyabilir. Ancak, birçoğumuzun yaşadığı ortak bir sorun vardır: turşu yaparken biberlerin erimesi. Bu durum, turşunun lezzetini olumsuz etkileyebilir ve tüketimini zorlaştırabilir. Ancak endişelenmeyin, size lokanta usulü acı biber yapmanın püf noktalarını vereceğiz ve bu tarifle asla turşuda erime olmayacak.

Acı biber turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle yemeklerin yanında servis edilen bu turşu, hem hızlı bir şekilde hazırlanabilir hem de uzun süre tazeliğini koruyabilir. Lokanta usulü acı biber turşusu yapmanın püf noktalarını sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Acı Biber Turşusu İçin Gereken Malzemeler:

2 kg süs biberi

2 büyük baş sarımsak

1 yemek kaşığı limon tuzu

1 yemek kaşığı toz şeker veya üzüm pekmezi

2 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu

Turşuları Kurmak İçin;

1 litrelik kola şişesi veya su şişesi

Acı Biber Turşusu Yapılışı:

Biberleri yıkayıp ayıklayarak, uçlarından veya ortasından bıçakla deliyoruz.

Sarımsakları ayıklıyoruz.

Pet şişeyi yarısına kadar kaynamış soğutulmuş suyla veya hazır içme suyuyla dolduruyoruz.

Diğer yarısına kadar da sirke koyuyoruz.

Bu suyu geniş bir kaba boşaltıyoruz.

İçine limon tuzunu şekeri ve tuzu ekleyip erimeye bırakıyoruz.

Şişeye biraz biber, bir iki sarımsak katıyoruz.

Şişe dolana kadar böyle devam ediyoruz.

Şişeyi ara sıra hafifçe tezgaha vurarak, biberlerin düzgünce yerleşmesini sağlıyoruz.

Bunu yapmayı unutmayalım.

Böylece pet şişe daha fazla biber alıyor, daha sıkı yerleşiyor.

Biberleri, pet şişelere yerleştirip, sonra turşu için hazırlanan sirkeli suyu ağzı dolana kadar pay ediyoruz.

Pet şişenin kapağını sıkıca kapatıyoruz.

Güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza ediyoruz.

Böylece iki yıl da kalsa bir şey olmaz.

3-4 haftada da yenmeye hazır hale geliyor.

Afiyet olsun…

Kaynak: Haberturk.com, youtube.com