Lokanta usulü kırmızı mercimek çorbası yapmanın yolu. Çorba böyle daha iyi pişiyor
Kırmızı mercimek çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Kırmızı mercimek çorbası, sofraların vazgeçilmezi olmaktadır. Ancak, lokantalarda yediğimiz kadar lezzetli bir kırmızı mercimek çorbası evde yaparken bazı püf noktalara dikkat etmek gerekmektedir. Ulusalpost.com'da yer alan bir içerikte; Lokanta usulü kırmızı mercimek çorbasının detayları paylaşıldı. İşte bilmeniz gereken o lezzet sırları:
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 6 su bardağı su veya tavuk suyu
- Tuz, karabiber, pul biber
- Zeytinyağı
Yapılışı:
1. İlk olarak kırmızı mercimekleri yıkayıp süzün.
2. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın, havucu rendeleyin.
3. Bir tencerede zeytinyağını kızdırın ve doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
4. Üzerine rendelediğiniz havucu ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
5. Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
6. Kırmızı mercimekleri ekleyin ve suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.
7. Kısık ateşte mercimekler yumuşayana kadar pişirin.
8. Piştikten sonra blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
9. Tuz, karabiber ve pul biber ile tatlandırın.
10. Servis yaparken üzerine birkaç damla limon sıkarak servis edebilirsiniz.
Çorbaya lezzet katan tüyolar:
- Kırmızı mercimekleri pişirmeden önce en az 1 saat suda bekletmek, çorbanın daha lezzetli olmasını sağlar.
- Çorbayı servis yapmadan önce üzerine taze nane veya maydanoz serperek görsel olarak daha çekici hale getirebilirsiniz.
- Tavuk suyu kullanarak çorbanın lezzetini artırabilirsiniz.
Kaynak:BBN