KONYA HABER
Konya
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3064 %0,23
48,9233 %0,43
4.870,06 % -0,46
Ara
BBN Haber Yaşam Lokanta usulü kırmızı mercimek çorbası yapmanın yolu. Çorba böyle daha iyi pişiyor

Lokanta usulü kırmızı mercimek çorbası yapmanın yolu. Çorba böyle daha iyi pişiyor

Lokanta usulü kırmızı mercimek çorbası yapmanın yolu

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Kırmızı mercimek çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Kırmızı mercimek çorbası, sofraların vazgeçilmezi olmaktadır. Ancak, lokantalarda yediğimiz kadar lezzetli bir kırmızı mercimek çorbası evde yaparken bazı püf noktalara dikkat etmek gerekmektedir. Ulusalpost.com'da yer alan bir içerikte; Lokanta usulü kırmızı mercimek çorbasının detayları paylaşıldı. İşte bilmeniz gereken o lezzet sırları:

Malzemeler:


- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 6 su bardağı su veya tavuk suyu
- Tuz, karabiber, pul biber
- Zeytinyağı

Yapılışı:

maxresdefault-001.jpg

1. İlk olarak kırmızı mercimekleri yıkayıp süzün.
2. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın, havucu rendeleyin.
3. Bir tencerede zeytinyağını kızdırın ve doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
4. Üzerine rendelediğiniz havucu ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
5. Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
6. Kırmızı mercimekleri ekleyin ve suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.
7. Kısık ateşte mercimekler yumuşayana kadar pişirin.
8. Piştikten sonra blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
9. Tuz, karabiber ve pul biber ile tatlandırın.
10. Servis yaparken üzerine birkaç damla limon sıkarak servis edebilirsiniz.

Çorbaya lezzet katan tüyolar:


- Kırmızı mercimekleri pişirmeden önce en az 1 saat suda bekletmek, çorbanın daha lezzetli olmasını sağlar.
- Çorbayı servis yapmadan önce üzerine taze nane veya maydanoz serperek görsel olarak daha çekici hale getirebilirsiniz.
- Tavuk suyu kullanarak çorbanın lezzetini artırabilirsiniz.