Lokantacılar böyle hazırlıyor ve asla sönmüyor. Lezzetli bazlama yapmanın püf noktası...

Lokantacılar böyle hazırlıyor ve asla sönmüyor. Lezzetli bazlama yapmanın püf noktası...
Bazlama hazırlarken bilmeniz gereken püf noktalar: Bu teknikle hazırlanan bazlama çok daha lezzetli oluyor

Bazlama yapımının püf noktalarını göz önünde bulundurarak, evde de lokantalardaki lezzeti yakalamanız mümkün. Un, maya, su ve tuzdan oluşan bu basit malzemelerle harika bir lezzet yolculuğuna çıkabilirsiniz. Afiyet olsun!

Lokantacılar, yıllardır ustalıkla hazırladıkları lezzetli bazlamalarıyla müşterilerini memnun etmeyi başarıyorlar. Bazlama yapımının püf noktalarını bilmek, bu eşsiz lezzeti evde de yakalamak isteyenler için oldukça önemli. İster kahvaltıda, ister öğle yemeğinde tüketilebilen bu enfes lezzetin sırrını paylaşmak istiyoruz.

BAZLAMA TARİFİ

maxresdefault-001.jpg

Bazlama malzemeleri

1 paket kuru maya

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı şeker

4 su bardağı un

1 buçuk su bardağı kadar süt

2 kaşık tereyağı

Bazlama nasıl yapılır?

Mayanın erimesi için üzerine ılık sütten 2-3 kaşık kadar ekleme yapın.Unu bir kaba eleyin. Tuz hariç tüm malzemeyi ilave edin. Mayayı ekleyerek mayanın tüm hamura karışmasını sağlayın. En son tuzu ekleyin ve homojen bir kıvam oluncaya kadar hamuru yoğurun. Hamurunuzun ele yapışmayan fakat yumuşacık bir kıvamı olması gerekiyor. Bu nedenle ihtiyaç olursa un ve üt eklemesi yapabilirsiniz.

Hamur istenilen kıvama geldiğinde mandalina büyüklüğünde bezelere ayırarak bir saat kadar mayalandırın. Mayalanan hamurlara yuvarlak şekil verin.Tavanızı ısıtın ve hazırladığınız mini bazlamaları önlü arkalı iyice pişirin. Bazlamalarınız hazır! Afiyet olsun...

Kaynak:BBN