Lokantacılar bu işi biliyor: İşte patates kızartmasına lezzet katan tüyo

Lokantacılar bu işi biliyor: İşte patates kızartmasına lezzet katan tüyo

Bu tüyoları takip ederek evde yaptığınız patates kızartmalarını lokantalardakine benzer bir lezzete kavuşturabilirsiniz.

Patates kızartması, fast food restoranlarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak evde yapıldığında aynı lezzeti yakalamak bazen zor olabilir. Neyse ki lokantacılar bu konuda bize yardımcı olacak ipuçları veriyor. İşte patates kızartmasına lezzet katan tüyolar!

1. Doğru Patates Seçimi: Patates kızartması için en uygun olan çeşitler genellikle Rus veya Maris Piper patatesleridir. Bu patateslerin yüksek nişasta içeriği sayesinde dışı çıtır içi ise yumuşak olacaktır.

2. Patatesleri Doğru Kesme: Patatesleri kızartma yapmadan önce doğru şekilde kesmek önemlidir. Eşit kalınlıkta dilimlenmiş patatesler, homojen bir pişirme sonucu elde etmenizi sağlar.

3. Patatesleri Bekletme: Dilimlenmiş patatesleri su dolu bir kapta 30 dakika bekletmek, nişastanın bir kısmının çıkmasını sağlayarak daha çıtır bir sonuç elde etmenizi sağlar.

4. İki Kere Kızartma: Patatesleri önce düşük ateşte hafifçe kızartın, ardından çıkartıp süzün ve tekrar yüksek ateşte kızartarak dışının çıtır içinin ise yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz.

5. Doğru Yağ Kullanımı: Kızartma için en uygun yağlar ayçiçek yağı veya mısır yağıdır. Bu yağlar yüksek ısıya dayanıklı oldukları için patateslerinizi mükemmel bir şekilde kızartmanızı sağlar...

ÇITIR ÇITIR PATATES KIZARTMASI TARİFİ


Patates kızartması, dünya genelinde en sevilen atıştırmalıklardan biridir. Hem lezzetli hem de pratik olması nedeniyle birçok evde sık sık yapılmaktadır. Haberturk.com'da yer alan bir içerikte; Çıtır çıtır patates kızartması yapmaya yarayan tarif paylaşıldı. İşte o tarif

maxresdefault.jpg

Malzemeler

- Patates (İstenilen miktarda)
- Tuz
- Sıvı yağ

Yapılışı

1. Patatesler soyulmadan önce, çamuru yıkanarak temizlenir.

2. Ardından kabukları soyularak, istenilen şekilde doğranır. Eğer patateslerin nişastasından arınmasını istiyorsanız, doğradıktan sonra suyun içinde bekletebilirsiniz.

3. Doğranan patatesler süzgeç yardımıyla suyu alınarak kâğıt havluyla kurulanır.

4. Kızgın yağa atılarak 6 ila 7 dakika kızartılır. Patateslerin kızarması için yeterli zamanı vermek önemlidir. Ancak çok fazla kızartırsanız, patatesler yanabilir.

5. Kızaran patatesler süzgeç yardımıyla ocaktan alınır ve 10 dakika soğumaya bırakılır.

6. Yağ tekrar kızgınlaştırılır ve soğuyan patatesler yağın içine atılır. İyice kızarana kadar pişirilir.

7. Kızaran patatesler tekrar süzgeç yardımıyla yağdan alınır ve kağıt havlu üzerine konularak fazla yağı alınır.

8. Patates kızartması servise hazırdır.

Afiyet Olsun!

Kaynak:BBN