KONYA HABER
Konya
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,1637 %0,30
48,1863 %0,31
4.596,54 % 0,77
Ara
BBN Haber Yaşam Lokantalardaki gibi lezzetli mercimek çorbası pişirmenin yolları. İşte en kolay pişirme yöntemi

Lokantalardaki gibi lezzetli mercimek çorbası pişirmenin yolları. İşte en kolay pişirme yöntemi

Mercimek çorbası pişirirken bilmeniz gereken püf noktalar

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Mercimek çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem besleyici hem de lezzetli olan bu çorba, evde kolaylıkla pişirilebilir. İşte size en kolay pişirme yöntemi.

Bu pratik tarifle, evde kolaylıkla lokantalardaki gibi lezzetli mercimek çorbası yapabilirsiniz.

Lezzetli bir mercimek çorbası yapmanın sırrı, doğru malzemeleri kullanmak ve doğru pişirme tekniklerini uygulamaktan geçer. İşte size lezzetli bir mercimek çorbası tarifi:

İlk olarak Mercimek çorbası için malzemelerimiz

1 su bardağı kadar kırmızı mercimek
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı kadar un
1 adet isteğe göre havuç
½ yemek kaşığı kadar salça - acı biber veya domates fark etmiyor
1 çay kaşığı kadar karabiber
Tuz
½ çay kaşığı kadar kimyon
1 litre kadar şişe su - çeşme suyu kullanmayın tadını bozan şeyde bu zaten.
2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ

Sosu için malzemeler

2 yemek kaşığı kadar tereyağı
1 tatlı kaşığı kadar kırmızı toz biber

Mercimek Çorbasının Püf Noktalarıyla Tarifi

Yemeklik olarak doğramış olduğumuz soğanları tencerede kavuralım. Ardından un ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Salçayı da ekledikten sonra küp küp doğramış olduğumuz havucu ekleyelim. Sonrasında ise mercimekleri tencereye ekleyerek üzerine suyumuzu ilave edelim. Havuçlar yeterince blenderde çorbayı çekelim.

maxresdefault-002.jpg

Sonrasında ise baharatlarımızı çorbamıza ekliyoruz. Çorbanın kıvamı koyu geldiyse çok az su ekleyip açabilirsiniz. Tencerede çorbanızı bir kaç dakika daha kaynattıktan sonra Sosunu tavada hazırlayarak servis ederken kaselere dökebilirsiniz.

LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI İÇİN PÜF NOKTALAR

Mercimeklerin bol suyla yıkanması gerekmektedir. Tavuk suyu veya et suyu kullanacak olmanız çorbanın lezzetini daha da artıracaktır. Acı seviyorsanız kırmızı biberi bolca kullanın. Un yerine dilerseniz patateste ekleyebilirsiniz...

Lokanta usulü mercimek çorbası tarifimiz hoşunuza gittiyse lütfen arkadaşlarınızla da paylaşmayı ihmal etmeyiniz.