Lüks pastanelerdeki gibi lezzetli poğaçanın püf noktaları! İşte bayatlamayan poğaçanın sırrı
Poğaça, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bayatlamayan, yumuşacık ve lezzetli poğaça yapmanın püf noktalarını öğrenmek isteyenler için bu yazıyı hazırladık. İşte lüks pastanelerdeki gibi lezzetli poğaçanın sırrı!
Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
1 paket oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı (250 g)
1 yemek kaşığı instant maya
1 çay bardağı süt (125 ml)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
2 adet yumurta (birinin sarısı üstüne)
2 yemek kaşığı şeker
6 su bardağı un
İçi için;
Peynir
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Pastane Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?
Hamuru için uygun bir yoğurma kabına ılık süt, sıvı yağ, yumurta, şeker, tuz ve mayayı alarak karıştıralım.
Daha sonra oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyim.
Unu da yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
Hazır olan hamurumuzdan avuç içi büyüklüğünde bezeler kopartalım ve parmaklarımızın ucu ile genişletelim.
Hamurumuzun ortasına peynirli iç harcından yerleştirelim. İç harcı için lor peyniri, kaşar peyniri, beyaz peynir ya da hepsini karıştırarak da kullanabilirsiniz.
İç harcını yerleştirdikten sonra iki ucunu kapatarak birleştirelim ve tepsimize yerleştirelim. Tüm hamur bitinceye kadar bu işleme devam edelim.
Son olarak poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürelim ve çatalla bastırarak çizgiler oluşturalım.
Hazır olan poğaçalarımızı önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 20-25 dakika pişmeye bırakalım.
Pişen poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun!
Bu tariften 18 adet pastane poğaçası çıkmaktadır.
Tüm bu püf noktaları göz önünde bulundurarak, lüks pastanelerdeki gibi lezzetli poğaçalar yapabilirsiniz. Evinizde misafirlerinize sunacağınız bayatlamayan, yumuşacık ve lezzetli poğaçalarla herkesi kendinize hayran bırakabilirsiniz. Afiyet olsun!
Kaynak: nefisyemektarifleri.com, youtube.com
Kaynak:BBN