KONYA HABER
Konya
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3221 %0,23
48,6486 %0,43
4.860,15 % 0,45
Ara
BBN Haber Yaşam Lüks pastanelerdeki gibi lezzetli poğaçanın püf noktaları! İşte bayatlamayan poğaçanın sırrı

Lüks pastanelerdeki gibi lezzetli poğaçanın püf noktaları! İşte bayatlamayan poğaçanın sırrı

Tüm bu püf noktaları göz önünde bulundurarak, lüks pastanelerdeki gibi lezzetli poğaçalar yapabilirsiniz

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Poğaça, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bayatlamayan, yumuşacık ve lezzetli poğaça yapmanın püf noktalarını öğrenmek isteyenler için bu yazıyı hazırladık. İşte lüks pastanelerdeki gibi lezzetli poğaçanın sırrı!

Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler


1 paket oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı (250 g)
1 yemek kaşığı instant maya
1 çay bardağı süt (125 ml)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
2 adet yumurta (birinin sarısı üstüne)
2 yemek kaşığı şeker
6 su bardağı un
İçi için;

Peynir

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı

Pastane Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?

maxresdefault.jpg

Hamuru için uygun bir yoğurma kabına ılık süt, sıvı yağ, yumurta, şeker, tuz ve mayayı alarak karıştıralım.
Daha sonra oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyim.
Unu da yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
Hazır olan hamurumuzdan avuç içi büyüklüğünde bezeler kopartalım ve parmaklarımızın ucu ile genişletelim.
Hamurumuzun ortasına peynirli iç harcından yerleştirelim. İç harcı için lor peyniri, kaşar peyniri, beyaz peynir ya da hepsini karıştırarak da kullanabilirsiniz.
İç harcını yerleştirdikten sonra iki ucunu kapatarak birleştirelim ve tepsimize yerleştirelim. Tüm hamur bitinceye kadar bu işleme devam edelim.
Son olarak poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürelim ve çatalla bastırarak çizgiler oluşturalım.
Hazır olan poğaçalarımızı önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 20-25 dakika pişmeye bırakalım.
Pişen poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun!
Bu tariften 18 adet pastane poğaçası çıkmaktadır.

Tüm bu püf noktaları göz önünde bulundurarak, lüks pastanelerdeki gibi lezzetli poğaçalar yapabilirsiniz. Evinizde misafirlerinize sunacağınız bayatlamayan, yumuşacık ve lezzetli poğaçalarla herkesi kendinize hayran bırakabilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: nefisyemektarifleri.com, youtube.com