KONYA HABER
Konya
Parçalı az bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3042 %0,25
48,6770 %0,46
4.838,34 % -0,38
Ara
BBN Haber Yaşam Mangal yaparken bilmeniz gereken tüyo: Tavukların lokum gibi olmasını sağlıyor

Mangal yaparken bilmeniz gereken tüyo: Tavukların lokum gibi olmasını sağlıyor

Tavuk etinin lokum gibi olmasını sağlayarak mangal keyfinizi kat kat arttıracak bu tüyoları deneyerek, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi lezzetli bir mangal partisine davet edebilirsiniz.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Mangal yaparken tavuk pişirmek her zaman bir sanattır. Tavuk etinin mükemmel bir şekilde pişirilmesi için bazı püf noktaları vardır ve bu noktalardan biri de tavukların lokum gibi olmasını sağlamaktır. Tavuk etinin lokum gibi olması, onun lezzetini ve yumuşaklığını arttırır ve mangal keyfini kat kat arttırır.

Tavuk etini mangalda pişirirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, etin kurumamasını sağlamaktır. Bu noktada tavukların lokum gibi olmasını sağlamak için kullanabileceğiniz birkaç tüyo bulunmaktadır.

Öncelikle tavuk etini mangalda pişirmeden önce marine etmek önemlidir. Marine işlemi, tavuk etine lezzet kazandırmakla kalmaz aynı zamanda etin yumuşak kalmasını da sağlar. Marine için kullanabileceğiniz malzemeler arasında yoğurt, zeytinyağı, limon suyu, sarımsak ve baharatlar bulunmaktadır. Tavukları bu karışımla marine ettikten sonra buzdolabında birkaç saat dinlendirmek, etin lezzetini ve yumuşaklığını arttıracaktır.

maxresdefault-004.jpg

Mangal ateşinin sıcaklığı da tavuk etinin lokum gibi olmasını sağlamak için oldukça önemlidir. Aşırı sıcak ateşte pişirilen tavuk eti kurur ve sertleşir. Bu nedenle ortalama sıcaklıkta bir ateşte yavaş yavaş pişirmek tavuk etinin yumuşak kalmasını sağlayacaktır.

Tavuk etini mangalda pişirirken sık sık çevirmek de etin eşit şekilde pişmesini ve lokum gibi olmasını sağlar. Ayrıca tavukların üzerine ara sıra ya da marine işleminden önce zeytinyağı sürmek de etin yumuşak kalmasına yardımcı olacaktır.