KONYA HABER
Konya
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,1139 %0,55
47,8381 %0,63
4.483,64 % 0,02
Ara
BBN Haber Yaşam Mangalda lezzetli et yapmanın yolu. Usta mangalcıların bildiği o tüyo

Mangalda lezzetli et yapmanın yolu. Usta mangalcıların bildiği o tüyo

Usta mangalcıların bildiği bu püf noktalarını dikkate alarak, mangalda lezzetli et yapmak oldukça mümkün

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Mangal yapmanın incelikleri ve püf noktaları hakkında konuşmak gerekirse, öncelikle lezzetli bir et yapmanın sırrının iyi bir mangal ateşi olduğunu belirtmek isterim. Usta mangalcıların da bildiği gibi, mangal ateşinin ideal sıcaklığa ulaşması ve sabit bir şekilde devam etmesi, etin mükemmel pişmesini sağlar.

1. Etinizi Oda Sıcaklığına Getirin: Mangalda pişireceğiniz eti buzdolabından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelmesi için bir süre bekletin. Bu, etin daha homojen bir şekilde pişmesini sağlayacaktır.

2. Marine Edin: Etinizi pişirmeden önce tercihen bir gece önceden marine edin. Marine sosuyla eti buluşturarak, etin daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.

3. Pişirme Sırasında Sık Sık Çevirin: Etin her tarafının eşit şekilde pişmesi için mangalda sık sık çevirin. Bu sayede etinizin her tarafı aynı derecede lezzetli olacaktır.

237242.jpg

4. Isıyı Kontrol Edin: Mangal ateşinin yeterince sıcak olup olmadığını kontrol edin. Eti yüksek ateşte pişirmek, dışının yanıp içinin pişmemesi anlamına gelir. Orta ateşte yavaşça pişirmek ise etin lezzetini korur.

5. Dinlendirme Süresine Dikkat Edin: Pişmiş eti mangaldan aldıktan sonra hemen kesmeyin. Etin dinlenmesi için yaklaşık 5-10 dakika bekleyin. Bu sayede etin suyunu içinde tutarak, daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.

Mangal için hangi etler uygun?

Mangal için uygun olan etler genellikle dana eti, kuzu eti, tavuk eti ve balık eti gibi protein kaynaklarıdır. Bu etler mangalda pişirilirken lezzetli bir aroma kazanır ve genellikle mangal keyfinin vazgeçilmez parçalarıdır.

Kaynak: Yurt Gazetesi