Mısır haşlarken bunları yapın, haşladığınız mısır lokum kıvamında olacak...

Mısır haşlarken bunları yapın, haşladığınız mısır lokum kıvamında olacak...

Tüm bu adımları takip ederek, haşladığınız mısırın lokum kıvamında olmasını sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Mısır haşlarken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır. Bu yöntemleri uyguladığınızda, mısırınızın lokum kıvamında olmasını sağlayabilirsiniz.

Ensonhaber'deki biglilere göre; Haşlama mısır, özellikle yaz aylarında oldukça popüler olan, lezzetli ve besleyici bir yiyecektir.

Mısır haşlarken lokum gibi olmasını istiyorsanız bilmeniz gereken bazı teknikler bulunuyor.

İşte mısır haşlama tekniğinin püf noktaları...

- Mısırı haşlarken atacağınız bir miktar şeker mısıra hem güzel bir tat verecektir, hem de mısırı yumuşatacak ve çabuk pişmesini sağlayacaktır.

maxresdefault.jpg

- Mısırı haşlarken tencerenin kapağı kapalı tutun. Bu mısırın daha hızlı pişmesini sağlar.

- Mısır koçanlarını haşlarken, tuz kullanmak lezzetini arttıracaktır.

- Mısırı haşladıktan sonra, süzgeç yardımıyla süzün ve soğumasını bekleyin. Böylece, mısır koçanları daha kolay soyulabilir.

- Mısır koçanlarını servis etmeden önce, tereyağı veya zeytinyağı gibi farklı tatlar ekleyebilirsiniz.

- Mısır koçanlarını haşlarken, haşlama süresi koçanların büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir. Küçük koçanlar daha kısa sürede pişecektir.

Haşlanmış Mısırın Faydaları

Haşlanmış mısır, sağlıklı bir atıştırmalık olarak tüketilebilecek besleyici bir gıdadır. İçerdiği lif, vitamin ve mineral bakımından zengin olan haşlanmış mısır, sindirim sistemi sağlığını destekler ve tokluk hissi sağlar. Ayrıca, içerdiği antioksidanlar sayesinde vücuttaki serbest radikallerle savaşarak bağışıklık sistemini güçlendirir. Haşlanmış mısırın düşük kalorili olması da kilo kontrolüne yardımcı olabilir. Bununla birlikte, haşlanmış mısırın tuz ve yağ ilavesi olmadan tüketilmesi önemlidir, çünkü bu şekilde sağlık üzerindeki olumlu etkilerinden en iyi şekilde faydalanılabilir.

Kaynak:BBN