KONYA HABER
Konya
Parçalı az bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3480 %0,33
48,7079 %0,53
4.840,70 % 0,05
Ara
BBN Haber Yaşam Mısır unuyla lezzetli kek yapmanın yolu: İşte şeflerin hazırlama yöntemi

Mısır unuyla lezzetli kek yapmanın yolu: İşte şeflerin hazırlama yöntemi

Mısır unuyla puf puf kabaran lezzetli kek nasıl yapılır? İşte lezzetli kek yapmanın yolu.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Mısır unuyla yapılan kek, hem hafif dokusu hem de lezzetli tadıyla oldukça tercih edilen bir tatlı çeşididir. Mısır ununun keke kattığı puf puf kabarma etkisiyle, evde kolayca yapabileceğiniz nefis bir tarif ortaya çıkarmak mümkün. İşte mısır unuyla puf puf kabaran lezzetli kek yapmanın püf noktaları:

Tüm bu püf noktalarına dikkat ederek, mısır unuyla puf puf kabaran bir kek pişirebilirsiniz. Sağlıklı ve lezzetli bir alternatif olan bu keki, sevdiklerinizle paylaşarak keyifli bir atıştırmalık deneyimi yaşayabilirsiniz.

Mısır unuyla yapılan kekler, hafif ve kabarık dokularıyla oldukça lezzetli bir tat sunar. Ancak, mısır unuyla kek yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır.

İşte mısır unuyla puf puf kabaran kek pişirmenin püf noktaları:

maxresdefault.jpg

Mısır Unlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

1 su bardağı mısır unu
1,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 küçük kase ceviz

Mısır Unlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

Önce sıvı malzemeleri şekerle köpük kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
Unları yavaş yavaş ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
En son kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
Kalıbı yağlayıp kekin harcını döküyoruz.
170 c de üzeri kızana kadar pişiriyoruz.
Kürdan batırarak kontrol ediyoruz yapışmıyorsa pişmiştir.
Afiyet olsun….

PÜF NOKTALARI:

1. Doğru Ölçüler: Mısır unuyla kek yaparken, un ve mısır unu oranını doğru ayarlamak önemlidir. Genellikle tariflerde mısır unu oranı unun yarısı kadar olacak şekilde belirtilir. Bu oranı doğru ayarlamak, kekin kabarmasını ve kıvamını doğru şekilde almasını sağlar.

2. Yumurta ve Yağ Miktarı: Mısır unuyla kek yaparken yumurta ve yağ miktarına dikkat etmek gerekir. Yumurta ve yağın miktarı, kekin kabarmasını ve nemli olmasını sağlar. Bu nedenle tarife uygun şekilde yumurta ve yağ miktarını ayarlamak önemlidir.

3. Karbonat Kullanımı: Mısır unuyla kek yaparken karbonat kullanmak, kekin kabarmasını arttırır. Tarifte belirtilen miktarlarda karbonat kullanarak, kekinizin kabarmasını sağlayabilirsiniz.

4. Pişirme Süresi: Mısır unuyla yapılan kekler genellikle daha kısa sürede pişer. Bu nedenle pişirme süresini doğru ayarlamak önemlidir. Kekinizi sık sık kontrol ederek, doğru pişirme süresini belirleyebilirsiniz.

Kaynak: Kısa Dalga