KONYA HABER
Konya
Az bulutlu
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2852 %0,24
48,8775 %0,44
4.883,77 % -0,02
Ara
BBN Haber Yaşam Muzu böyle saklarsanız muz 1 ay taze kalıyor ve asla küflenme sorunu, bozulma sorunu oluşmuyor

Muzu böyle saklarsanız muz 1 ay taze kalıyor ve asla küflenme sorunu, bozulma sorunu oluşmuyor

Muz saklarken bilmeniz gereken 5 tüyo

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

Muzları doğru şekilde saklayarak tazeliğini uzun süre koruyabilirsiniz. Böylece her zaman taze ve sağlıklı bir atıştırmalık elde edebilirsiniz. Uygulayacağınız bu basit adımlar sayesinde muzlarınızı bozulmadan uzun süre saklayabilirsiniz.

Muz, sağlıklı bir atıştırmalık olarak tercih edilen bir meyvedir. Ancak muzun tazeliğini korumak ve bozulmasını engellemek bazen zor olabilir. Muzun doğru şekilde saklanması durumunda, tazeliğini uzun süre koruyabilirsiniz.

Muzları buzdolabında saklamak yerine, muzları buzdolabı dışında serin ve kuru bir yerde saklamak daha uygun olacaktır. Muzlar, buzdolabında saklandığında kabuklarının siyahlaşma riski artar ve bu da tüketiciyi yanıltabilir. Ayrıca, muzlar buzdolabında saklandığında tatları da değişebilir.

images.jpg

Muzu böyle saklarsanız muz 1 ay taze kalıyor ve asla küflenme sorunu, bozulma sorunu oluşmuyor. Muzları saklamak için, muzları bir arada tutan plastik torbalar veya muz askıları kullanabilirsiniz. Bu şekilde muzlar hava alabilir ve olgunlaşma süreleri uzayabilir.

Muzları saklarken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise, muzları diğer meyvelerle bir arada saklamamaktır. Muzlar, diğer meyvelerle bir arada saklandığında etilen gazı salgılar ve bu da diğer meyvelerin olgunlaşma süresini hızlandırabilir.