Muzun içine eklerseniz bağışıklığı güçlendiriyor. En etkili besinler arasındaymış

Muzun içine eklerseniz bağışıklığı güçlendiriyor.
Muzun içine eklerseniz bağışıklığı güçlendiriyor. En etkili besinler arasındaymış

Muz, içerdiği yüksek miktarda C vitamini, potasyum ve prebiyotik lifler sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Ayrıca antioksidan özellikleri sayesinde vücudu hastalıklara karşı korur. Bu nedenle muz, bağışıklık sistemini desteklemek için en etkili besinler arasında yer almaktadır.

Sadece iki malzeme ile hazırlayabileceğiniz bu karışım kısa sürede istenmeyen kilolardan kurtulmanın anahtarı…

1 HAFTADA 3 KİLO VERDİREN TARİF

Sabah gazetesinin haberine göre, bu tarifi hazırlamak için tek ihtiyacınız bir adet muz ve bir limon.

Öncelikle bir kabın içerisinde muzu çatal yardımıyla ezin. Ardından içerisine limon sıkın ve güzelce karışmasını sağlayın.

Sabahları uyandığınızda bu karışımı tüketin ve gün boyu etkisini görebileceksiniz.

Limonla karıştırdığınız muzu tüketmek, metabolizmanızı hızlandırmanın yanı sıra iştahınızı da kapatacak. Bu sayede kolaylıkla 1 haftada 3 kilo verebileceksiniz.

Uyarı: Bu karışım bir öneri niteliğinde olup özellikle hamileler, kronik hastalığı olanlar ve ilaç kullananların mutlaka öncesinde doktora danışarak tüketmesi tavsiye edilir.

MUZUN FAYDALARI

Muzun faydaları saymakla bitmez. Muz, potasyum, lif, C vitamini ve antioksidanlar bakımından zengin bir meyve olup sindirim sistemini düzenler, enerji verir, kan basıncını düşürür ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca muzun içerdiği lif sayesinde sindirim sağlığını destekler ve tokluk hissi sağlar. Tüm bu faydalarıyla muz, dengeli bir beslenme programının önemli bir parçasıdır.

Kaynak:BBN