Ormanları 'komando böcekler'i koruyacak

Ormanları 'komando böcekler'i koruyacak

Zonguldak'ta bulunan Orman Zararlılarıyla Mücadele Teşhis ve Tanı Laboratuvarı'nda, orman ağaçlarına zarar veren zararlılara karşı, komando böcek olarak bilinen 12 bin 500 adet "Thanasimus Formicarius" üretimi yapılarak doğaya salınacak.

Gökçebey'de bulunan Orman Zararlılarıyla Mücadele Teşhis ve Tanı Laboratuvarı'nda, çevreye zarar vermeyen, biyolojik mücadelede etkin kullanılan 12 bin 500 böcek yetiştirilip çeşitli bölgelerdeki ormanlık alanlara bırakılacak.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bartın, Karabük ve Zonguldak ormanlarında, her yıl yapılan taramalar sonucu, ağaçlara zarar veren göknar kabuk böceğiyle mücadele yürütüldüğünü söyledi.

Fotoğraf: AA

Laboratuvarın komando böcek üretimini her yıl yaptığını belirten Beyazlı, "Ormanlar her yıl personelce taranır ve görüldüğü yerlere bu yırtıcı bırakılır. Zararlının popülasyonunu minimuma indirerek zararlarını ortadan kaldırıyoruz. Geçen yıl 14 bin üretim yapılarak ormanlara salındı. Saldığımız yırtıcılar, ormana, biyolojisine uygun şekilde yerleştirilerek tekrar üreyip, çok daha üst sayılara ulaşarak zararlı kabuk böceğiyle mücadelesini sürdürüyor." diye konuştu.

Fotoğraf: AA

Beyazlı, çiftçilerin ormandan önemli gelir elde ettiğine işaret ederek, biyolojik mücadelenin önemli olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.