KONYA HABER
Konya
Parçalı bulutlu
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3331 %0,25
48,7152 %0,46
4.890,63 % 0,12
Ara
BBN Haber Yaşam Osmanlı saray mutfağının vazgeçilmez lezzeti. Helva-i Hakani nasıl yapılır?

Osmanlı saray mutfağının vazgeçilmez lezzeti. Helva-i Hakani nasıl yapılır?

Osmanlı saray mutfağının en sevilen tatlılarından biri olan Helva-i Hakani, özel günlerde ve davetlerde sıkça tercih edilen bir lezzettir

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Geleneksel Osmanlı mutfağının izlerini taşıyan bu lezzetli helva, özel malzemeler ve özenli bir hazırlık süreci gerektirir.

İşte Helva-i Hakani'nin yapılışı:

Osmanlı saray mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Helva-i Hakani, özenle seçilmiş malzemeler ve dikkatli bir hazırlık süreci ile misafirlerinize unutulmaz bir tat sunabilir. Geleneksel Osmanlı tatlılarını denemek isteyenler için bu tarifi mutlaka denemenizi öneririm.

HELVA-İ HAKANİ TARİFİ
Malzemeler:

4 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı çiğ badem

1/2 su bardağı un

1/2 su bardağı buğday nişastası

1/2 su bardağı pirinç unu

3 su bardağı süt

1,5 su bardağı bal

150 gram kaymak

Üzeri için:

1 yemek kaşığı toz antep fıstığı (arzuya göre)

HELVA-İ HAKANİ YAPILIŞI

Tereyağını bir tavada eritin ve kızdırın.

Üzerine bademleri ekleyip kavurmaya devam edin.

Kavrulduktan sonra süslemek için bademlerden 1-2 kaşık ayırın.

Un, buğday nişastası ve pirinç unun ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

Ayrı bir sos tenceresinde sütü ısıtın.

Kaynamamasına dikkat edin.

Süt ılıklaştıktan sonra üzerine balı ilave edin ve karıştırıp, ocaktan alın.

Kavrulan bademli un karışımının kokusu çıktıktan sonra hazırladığınız ballı şerbeti üzerine yavaşça ilave edin ve sürekli olarak karıştırın.

İyice karışmış olan helvanın üzerine son olarak kaymağı ilave edin ve tekrar karıştırıp ocaktan alın.

Hazırladığınız helvaya dilediğiniz şekli verip üzerini bademlerle süsleyin.

Arzuya göre toz Antep fıstığı serpiştirip servis edin.

Afiyet olsun!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr, youtube.com