Osmanlı saray mutfağının vazgeçilmez lezzeti. Helva-i Hakani nasıl yapılır?

Osmanlı saray mutfağının vazgeçilmez lezzeti. Helva-i Hakani nasıl yapılır?

Osmanlı saray mutfağının en sevilen tatlılarından biri olan Helva-i Hakani, özel günlerde ve davetlerde sıkça tercih edilen bir lezzettir

Geleneksel Osmanlı mutfağının izlerini taşıyan bu lezzetli helva, özel malzemeler ve özenli bir hazırlık süreci gerektirir.

İşte Helva-i Hakani'nin yapılışı:

Osmanlı saray mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Helva-i Hakani, özenle seçilmiş malzemeler ve dikkatli bir hazırlık süreci ile misafirlerinize unutulmaz bir tat sunabilir. Geleneksel Osmanlı tatlılarını denemek isteyenler için bu tarifi mutlaka denemenizi öneririm.

HELVA-İ HAKANİ TARİFİ
Malzemeler:

4 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı çiğ badem

1/2 su bardağı un

1/2 su bardağı buğday nişastası

1/2 su bardağı pirinç unu

3 su bardağı süt

1,5 su bardağı bal

150 gram kaymak

Üzeri için:

1 yemek kaşığı toz antep fıstığı (arzuya göre)

HELVA-İ HAKANİ YAPILIŞI

Tereyağını bir tavada eritin ve kızdırın.

Üzerine bademleri ekleyip kavurmaya devam edin.

Kavrulduktan sonra süslemek için bademlerden 1-2 kaşık ayırın.

Un, buğday nişastası ve pirinç unun ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

Ayrı bir sos tenceresinde sütü ısıtın.

Kaynamamasına dikkat edin.

Süt ılıklaştıktan sonra üzerine balı ilave edin ve karıştırıp, ocaktan alın.

Kavrulan bademli un karışımının kokusu çıktıktan sonra hazırladığınız ballı şerbeti üzerine yavaşça ilave edin ve sürekli olarak karıştırın.

İyice karışmış olan helvanın üzerine son olarak kaymağı ilave edin ve tekrar karıştırıp ocaktan alın.

Hazırladığınız helvaya dilediğiniz şekli verip üzerini bademlerle süsleyin.

Arzuya göre toz Antep fıstığı serpiştirip servis edin.

Afiyet olsun!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr, youtube.com

Kaynak:BBN